20 / 04 / 2024

İstanbul metro istasyonlarındaki alanlar kiraya verilecek!

İstanbul metro istasyonlarındaki alanlar kiraya verilecek!

İstanbul'da yer alan metrolarda bulunan ticari alanlar ihaleyle kiraya verilecek. İlk ihale 4 Ağustos'ta yapılacak.



Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirakleri arasında yer alan Metro İstanbul,16 hatta toplam 189 istasyonda hizmet veriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, toplam 1 milyon metrekarenin üzerinde kapalı alanı olan metrolardaki ticari alanlar kiraya veriliyor.

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy, “Hızlı ve ekonomik ulaşım her vatandaşın temel hakkıdır. Buna; konfor, dakiklik ve çevrecilik boyutu eklenince raylı sistemler ön plana çıkıyor. Kent içi hareketlilikte toplu taşıma, özellikle de raylı sistem kullanımının artması tüm dünyada gelişmişlik göstergelerinden biri olarak kabul ediliyor. Belediyemiz raylı sistem alanında son iki yılda çok büyük yatırımlar yapıyor. İstanbul’da aynı anda 10 metro inşaatı devam ediyor. 2020 ve 2021’de 3 yeni hat açılışı gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

İstanbul metro istasyonlarındaki alanlar kiraya verilecek!

İHALEYLE KİRAYA VERİLECEK

İstanbul Büyükehir Belediyesi iştiraklerinden biri olarak şeffaf hizmet ilkeleriyle hareket ettiklerini dile getiren Özgür Soy, “Bu ilkelerden asla taviz vermeden, halka hesap vermek zorunda olduğumuzu hiçbir zaman unutmuyoruz. Bir süre önce ‘İstanbul senin!’ diyerek başlamıştık çalışmaya. Madem ki İstanbul, İstanbullunun; bu kentte neler olup bittiğini bilmek, şeffaf bir kent yönetimi, açık iletişimden yana bir belediyecilik yaklaşımı da İstanbulluların en büyük hakkı. Bugün de işte tam bu nedenle; burada İstanbul’un metro alanlarını ticarete açtığımızı duyurmak, anlatmak, gelin siz de katılın demek için sizlerle bir araya geldik. Metro ticari alanlarını, herkese açık ihaleyle kiraya veriyoruz. Duymayan kalmasın! Metrolar, 2,5 milyonu aşkın yolcusu ve açılacak 132 mağazası ile marka ve girişimcileri bekliyor” dedi.

Kaynarca - Pendik - Tuzla metro hattında TBM kazıları başladı!


Geri Dön