19 / 04 / 2024

İstanbul Rumeli Üniversitesi kapılarını açıyor!

İstanbul Rumeli Üniversitesi kapılarını açıyor!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, bu sene eğitim öğretim hayatına başlayacak Rumeli Üniversitesi önünde ve üniversiteye bağlanan sokaklarda düzenleme çalışmaları başlattı.




Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, bu sene eğitim öğretim hayatına başlayacak Rumeli Üniversitesi önünde ve üniversiteye bağlanan sokaklarda düzenleme çalışmaları başlattı.  Yeni Mahalle Mehmet Silivrili Caddesi’ne toplam 395 ton asfalt döküldü. Üniversitenin merkeze ana ulaşım yolunda ve bağlantılı sokaklarında da 160 ton asfalt iyileştirme çalışması gerçekleştirildi.


 


TRETUVAR ÇALIŞMASI YAPILDI


Üniversite güzergâhında belediye ekipleri tarafından tretuvar düzenlemesi de yapıldı. Engellilere uygun standartta eğimli rampalarıyla, bölgede toplam 415 metrekare tretuvar çalışması ve beraberinde araç park düzenlemesi gerçekleştirildi. Silivri Belediyesi ekiplerinin çalışmalara devam ettiği üniversite bölgesinde, düzenlemelerin bu hafta içerisinde tamamlanması planlanıyor.


 


ÜNİVERSİTE 2016- 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNDE ÖĞRENCİ ALMAYA BAŞLAYACAK


Silivri Yeni Mahalle’de kurulan İstanbul Rumeli Üniversitesi, 2016- 2017 eğitim öğretim yılında derslere başlayacak. Üniversite İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde; Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Meslek Yüksekokulu’nda ise; Bilgisayar Programcılığı, Ağız ve Diş Sağlığı, Adalet, Grafik Tasarımı, Fizyoterapi, Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, Diyaliz, Odyometri, Pataloji Laboratuarı, Radyoterapi, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Tıbbi Laboratuar Teknikleri, İlk ve Acil Yardım ile Çocuk Gelişimi programında eğitim vermeye başlayacak.



Silivri Belediyesi


Geri Dön