20 / 04 / 2024

İstanbul Yeni Havalimanı için geri sayım başladı!

İstanbul Yeni Havalimanı için geri sayım başladı!

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına son 28 gün kaldı.



Sadece İstanbul hava sahasını değil, Avrupa hava sahasını da etkileyecek bir proje olan İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılacağı tarihe artık çok kısa bir zaman kaldı. 

Hizmete girdiğinde dünyanın en büyüğü olacak İstanbul Yeni Havalimanı'nın ilk fazı 29 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından törenle hizmete açılacak.

Havalimanının inşaatı dört fazda tamamlanacak. Faz 1'de, yıllık kapasitesi 90 milyon yolcu olan ana terminal binası, bir ana hava trafik kontrol kulesi, kuzey-güney doğrultusunda 60 metre genişliğinde A380 uçaklarının inebileceği donanımda 3,75 kilometrelik ve 4,1 kilometrelik 2 pist, 114'ü ana terminale yaklaşan uçak olmak üzere toplam 347 uçaklık park alanı, hangar, kargo/antrepo, catering, yer hizmetlerini sağlayan havaalanı destek tesisleriyle 18 bin araç kapasiteli kapalı otopark alanı bulunuyor.

225 bin kişiye istihdam sağlayacak

Yeni Havalimanı sivil havacılık sektörünün yeni merkezi ve cazibe adası haline gelecek. 225 bin kişiye doğrudan ve dolaylı istihdam yaratacağı öngörülen projeyle Türkiye, sivil havacılık sektörünün yeni merkezi ve cazibe adası haline gelecek.

Yeni yaşam alanı


Alışveriş, yeme-içme opsiyonları ve etkinlik alanlarının yer aldığı İstanbul Yeni Havalimanı'nda yolcuların uçuştan en az 4 saat önce gelip aileleriyle iyi vakit geçirebilecekleri bir yaşam alanı oluşturulacak.

451 odalı otel

Yeni Havalimanı modern ve fütüristik bir terminal otele de ev sahipliği yapacak. Dünyanın en büyük havalimanı otelleri, ana terminal binası içerisinde bulunacak. İngiliz otel işletmecisi YOTEL tarafından işletilecek olan otel, hem kara hem de pist tarafına bakan toplam 451 odayla hizmet verecek.  

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı geri sayımı başlattı


Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı İstanbul Yeni Havalimanı için geri sayımı twitter üzerinden başlattı. Dev projeyle ilgili kısa bir video yayınlayan bakanlık geri sayımı "Cumhuriyet Bayramı'nda Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi hayat buluyor" cümlesiyle başlattı.

İstanbul Yeni Havalimanı için geri sayım başladı!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön