19 / 04 / 2024

İstanbul'a yeni hava taksiler geliyor!

İstanbul'a yeni hava taksiler geliyor!

İstanbul'da zaman tasarrufu sağlayan helikopterlerin kullanımının artması üzerine harekete geçen İSPARK, bu yıl içinde Kadıköy - Sabiha Gökçen havaalanı arasında hava taksi seferleri başlatmayı planlıyor...



İSPARK proje kapsamında havaalanına yakın noktada bulunan Sabiha Gökçen Park Et Devam Et Otoparkına heliport yapacak. Bu heliport noktasından Kadıköy - Sabiha Gökçen Havaalanı arasında hava taksi ile şehir içi uçuşlar yapılacak. Uygulama hayata geçirildiğinde iki güzergâh arası 5-8 dakika arasına inecek.


3 YILDA BİN İNİŞ

İSPARK tarafından hizmete alınan Kadıköy Heliportu trafiğin izlenmesinden hasta ve organ nakillerine, yerli ve yabancı turistlerin hava turlarından şehirlerarası yolcu ulaşımına kadar farklı alanlarda kullanılıyor. Yaklaşık 3 yıllık süreç içinde Kadıköy Heliportunda ticari, sağlık ve şehir turlarını da kapsayan bine yakın iniş gerçekleşti. Hava taksinin ücretinin ne kadar olacağıyla ilgili ise açıklama yapılmadı.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam eden Maltepe ve Yenikapı dolgu alanlarına da heliport alanı yapılması planlandığı öğrenildi. Ayrıca Sütlüce'de Kongre Merkezi ve Miniatürk'e yakın noktada yapılacak heliport ile yerli ve yabancı turistler için hava turu organizasyonları yapılması hedefleniyor.


Geri Dön