26 / 04 / 2024

İstanbul'da büyük kentsel dönüşüm projesinin tarihi açıklandı! TOKİ Ümraniye'den başlayacak

İstanbul'da büyük kentsel dönüşüm projesinin tarihi açıklandı! TOKİ Ümraniye'den başlayacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ümraniye Zemin Altı Katlı Otopark ve Belediye Meydanı Açılış Töreni'de ilçede başlayacak kentsel dönüşüm projesine ilişkin açıklamalar yaptı.



ÜMRANİYE'DE 2 AY İÇİNDE 628 KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUTU PROJESİ BAŞLAYACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Ümraniye'de iki ay içinde 628 konut projesinin başlayacağını açıkladı. Bakanın açıklamasına göre; TOKİ eliyle yapılacak proje Hekimbaşı, Kazım Karabekir ve Dumlupınar mahallelerindeki 628 kentsel dönüşüm konutunun temelleri en geç iki ay içerisinde atılacak.

Söz konusu mahallelerde inşa edilecek konutların sayısı etaplar halinde iki bine çıkarılacak ve 2035 yılına kadar güvensiz, sağlıksız tek bir konut kalmaması için çalışma yapılacak.

İstanbul Anadolu Yakası Ümraniye ilçesinde, toplam büyüklüğü 490 bin metrekareye ulaşan iki millet bahçesi bulunuyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, 160 bin metrekare büyüklüğündeki Osmangazi Korusu Millet Bahçesi'ni de kasıma kadar tamamlayıp hizmete sunacaklarını da bildirdi.

Bakan Kurum ayrıca yıkılan Abdi İpekçi Spor Salonu'nun yerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TOKİ maharetiyle Türkiye'nin basketboldaki başarılarına ev sahipliği yapacak  uluslararası manada her türlü altyapısı olan bir basketbol sahası yapıldığını aktardı

Kurum, söz konusu spor salonunun tamamlandığında, 37 bin metrekare alana sahip, 10 bin seyirci kapasiteli, sınıfının en ileri özelliklerine sahip bir salon olacağını belirtti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön