26 / 04 / 2024

İstanbul’da deprem sonrasında taşınma hareketliliği arttı!

İstanbul’da deprem sonrasında taşınma hareketliliği arttı!

Armut. com, İstanbul’da yaşanan depremin arından, taşınma verilerini inceledi. Verilerine göre, depremden önceki hafta ile deprem haftası karşılaştırıldığında İstanbul içi taşınma taleplerinde yüzde 11 arttı...



Armut, web sitesi ve mobil uygulamalar aracılığıyla İstanbullulardan depremin ardından gelen taşınma isteklerini inceledi. Depremden önceki hafta toplamda 2 bin 94 adet olan İstanbul içi taşınma talebi, deprem haftasında 2 bin 344’e ulaştı.

Avrupa Yakası'nda taşınma hareketliliği daha yoğun

Armut, verilerine göre, taşınma hareketliliğinin daha yoğun olarak Avrupa Yakası'nda görüldü. İlçesini değiştirmek isteyenlerin taleplerine bakıldığında artış görünen semtlerin başında Avcılar ile Bağcılar geliyor. Avcılar’dan diğer semtlere taşınma talepleri yüzde 31 arttı. Bağcılar’da ise bu oran yüzde 41 olarak açıklandı. Küçükçekmece’de yüzde 17’lik bir artış yaşanırken, Silivri’de bu oran yüzde 10. 

Başka semtlerden gelinmek istenen taşınma taleplerinin lokasyonlarına bakıldığında ise Beyoğlu’nda yüzde 52, Bakırköy’de yüzde 38, Fatih’de yüzde 32 artış görünüyor. Anadolu yakasında ise, diğer semtlerden gelen taşınma taleplerinin Sancaktepe’de yüzde 18, Kadıköy’de yüzde 13, Kartal’da yüzde 13, Maltepe’de yüzde 10 arttığı görülüyor. 

Deprem profesörleri İstanbul depremi için ne diyor?
 


Geri Dön