25 / 04 / 2024

İstanbul'da hafriyat kamyonlarına yeni düzenleme!

İstanbul'da hafriyat kamyonlarına yeni düzenleme!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, hafriyat kamyonlarının neredeyse yüzde 70-75'ine ATS denilen araç takip sistemi cihazı taktırıldığını açıkladı. 



İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Kalan hafriyat kamyonlarının da 2 Nisan Pazartesi gününe kadar bu cihazı taktırmasını bekliyoruz. 2 Nisan'dan sonra trafikten men de dahil bütün cezai müeyyideler daha ağırlıklı ve tavizsiz şekilde uygulanacaktır." dedi. 

Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği Binası önünde, basın mensuplarına, hafriyat kamyonlarına ilişkin düzenleme hakkında açıklamalarda bulundu. 

İstanbul'un hem nüfus artışı hem de fiziki mekan olarak sürekli büyüdüğünü, önemli altyapı yatırımlarının yapıldığını aktaran Şahin, bunların da birtakım araç ve gereç ile teknolojik imkanlarla yapıldığını dile getirdi. Vali Şahin, Bu araç-gereçlerden biri olan kamyonların hafriyatın taşınması, malzemelerin inşaatalanına nakledilmesi noktasında önemli bir işler gördüğünü belirten Şahin, bunun belli bir düzen içerisinde, can ve mal güvenliğinin sağlandığı şekilde ve kurallar dahilinde yapılması gerektiğini söyledi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, bu sistemle hafriyatın kamyona yükledikten sonra boşaltılana kadar takip edileceğini belirterek, "39 ilçede inşaatruhsatı verilirken hafriyat kaldırma ruhsatı da verilecek. Bu ruhsat ancak ATS'ye dahil araca verilecek. Bu konu da artık emniyetimiz ve jandarmamızın işi kolaylamış olacak." ifadelerini kullandı.


Geri Dön