26 / 04 / 2024

İstanbul'da iki yeni millet bahçesi hizmete açıldı!

İstanbul'da iki yeni millet bahçesi hizmete açıldı!

İstanbul'da yapımı tamamlanan Halkalı ve Başakşehir Ayazma millet bahçeleri düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine açıldı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Ankara  Millet Bahçesi inşaat alanında gerçekleşen Millet Bahçeleri Toplu Açılış Töreni'nde, telekonferans yöntemiyle İstanbul'a bağlandı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, açıklamasında 2018 yılının Kasım ayından bu yana bölgede 7 millet bahçesinin kazandırıldığını hatırlattı. 

İstanbul'un 8'nci millet bahçesi olan 98 bin 500 metrekarelik Halkalı Millet Bahçesi'nin de hizmete alındığından bahseden Yerlikaya, bu güzel hizmetin Küçükçekmece'ye ve kente kazandırılmasından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Vali Yerlikaya, "Dünya Çevre Günü'nde İstanbulumuza Küçükçekmecemize en güzel hediye olarak millet bahçemiz gerçekten tarihi bir hizmet oldu. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun." açıklamasında bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ya Allah, Bismillah." demesinin ardından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Emlak Konut Genel Müdürü Hakan Gedikli ve bazı AK Parti milletvekilleri millet bahçesinin açılış kurdelesini kesti. 

Program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. 

- İstanbul'daki millet bahçesi sayısı 9'a çıktı

Halkalı ve Başakşehir Ayazma millet bahçeleri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde "81 İlimize 81 milyon metrekare millet bahçesi" amacıyla Sakarya, Samsun, Sivas, Diyarbakır, Trabzon, Batman, Bursa ve Elazığ'da tamamlanan millet bahçeleriyle beraber açıldı.

Halkalı Millet Bahçesi'nin içerisinde 98 bin metrekare alana, 1600 metre bisiklet yoluna, 3 bin 860 metre yürüyüş yoluna ve 4 bin 483 ağaç bulunuyor.

Ayrıca, 180 kişilik cami ve 40 bin metrekare koru alanı da bulunan Halkalı Millet Bahçesi'nde 232 metrekare gölet ve süs havuzu bulunuyor.

Başakşehir'in dördüncü millet bahçesi konumunda bulunan ve vadi görünümünün korunup 41 bin metrekare alan üzerinde yer alan Ayazma Millet Bahçesi'nin ise 31 bin 56 metrekarelik bölümü yeşil alan olarak dizayn edildi.

Spor, piknik ve çocuk oyun alanları gibi birçok aktivite sahası olan parkta, 1521 metrekarelik çiçek bahçeleri, 2 bin 570 metrekarelik bisiklet yolu ve koşu parkuru, kütüphaneli millet kıraathanesi, yürüme alanları, çay bahçesi, dinlenme ve seyir terasları ile otoparklar da yer alıyor. 

Yeni açılan bahçelerle İstanbul'dak bulunan Millet Bahçesi sayısı 9'a ulaştı. 

Dünya Çevre Günü'nde 10 millet bahçesi daha açıldı!


Geri Dön