25 / 04 / 2024

İstanbul'da otel fiyatları normale dönüyor!

İstanbul'da otel fiyatları normale dönüyor!

İstanbul'da Gezi olayları sonrası 35 Euro'ya kadar düşen otel fiyatları 150-200 Euro'luk seviyeye dönmeye başladı. Bayram sonrası rezervasyon artışında başı Arap turistlerin çektiği ifade edildi...



Gezi Parkı protestoları nedeniyle doluluk anlamında büyük zarar gören İstanbul otelleri, Ramazan Bayramı'nın ardından tam dolulukla geri dönüşe hazırlanıyor. İstanbul'un Gezi olaylarına düşük sezonunda yakalandığını belirten otelciler, "Bayram sonrası için rezervasyonlara bakıldığında yüksek sezonu tam dolulukla geçireceğiz. Gezi olayları zararımızı karşılayacağız" diyor. Rezervasyon artışında Gezi olaylarından korkup seyahatlerini iptal eden Arap turist başı çekiyor. 35 Euro'ya kadar düşen otel fiyatları, 150-200 Euro'luk Gezi olayları öncesi seviyesine dönüyor. 


ESKİ FİYATLAR YAKALANDI 

Nidya Galataport Oteli'nin yatırımcısı Shaia Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Gürel Aydın, "İstanbul'un düşük sezonu yaşadığı Gezi Parkı eylemleri sırasında doluluk ve konaklama fiyatları dibe vurmuştu. Protestoların bitmesiyle artış başladı" dedi. Özellikle Taksim ve civarındaki 5 yıldızlı otellerin rezervasyon iptalleri üzerine, müşteri kapmak için oda fiyatını yarıya yarıya düşürdüğünü anlatan Aydın, "Bayram sonrası için Gezi olayları öncesindeki konaklama fiyatlarını yakaladık. Eylül ayından itibaren normal fiyatlarımıza çıkmayı bekliyoruz" dedi. 


Bayram sonrası ciddi doluluk olacak O Ramazan Bayramı sonrası için İstanbul'a yoğun turist akımı - öngördüklerini belirten Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, "Normalde eylül ayı ortası gibi İstanbul'un yüksek sezonu yaşanırdı. Rezervasyonlara baktığımızda ramazanın bitmesiyle turist hareketlerinde artış görüyoruz" dedi. Özellikle Arap turistin bu noktada ağırlığı olacağını düşündüklerini belirten Bayındır, "Bayramın ardından İstanbul otellerinde ciddi doluluk bekliyoruz"dedi. 


Ünsal Ereke/Habertürk Gazetesi


Geri Dön