19 / 04 / 2024

İstanbul'da otel odalarının fiyatları yükselişini sürdürüyor!

İstanbul'da otel odalarının fiyatları yükselişini sürdürüyor!

Hotels.com'un 2012 Otel Fiyatları Endeksi Raporu'na göre İstanbul'da oda fiyatları yükselişini sürdürüyor



Hotels.com’un açıkladığı Hotels Price Index (HPI) verilere göre, 2012 yılının ilk yarısında oda fiyatları küresel bazda yüzde 4 oranında artarken, küresel bazda otel fiyatları ise hala 2005 rakamlarının gerisinde. 


ODA FİYATLARI ANTALYA'DA DÜŞTÜ, İSTANBUL'DA YÜKSELDİ


Raporda Türkiye'nin iki büyük turizm kenti Antalya ve İstanbul'a da yer verildi. Buna göre 2012 yılının ilk yarısında İstanbul'da oda fiyatları yüzde 2 oranında yükselirken, Antalya'da fiyatlar yüzde 16 düşüş göstererek ortalama 262 TL'ye geriledi. Türkiye geneline bakıldığında ise oda fiyatlarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1 oranında arttığı görüldü.


2012 otel fiyatları endeksine göre son yılların gözde yurtdışı tatil destinasyonu Dubrovnik'te fiyatlar yatay seyrederek 2011'le aynı fiyat olan 348 TL'de kalırken, 2011'e göre oda fiyatlarında en büyük artış yaşayan ülke yüzde 35'le Ukrayna oldu..


Kentlere göre oda fiyatlarının değişiminde ise en dikkat çekici olan Avustralya'da, Batı Avustralya başkenti olan Perth'teki oda fiyatlarında yaşanan yüzde 34 artış oldu.


Hotels.com Başkanı David Roche, "Küresel çapta oda fiyatları hala 2005 yılı rakamları dolayında. Bu tüketiciler için avantajlı bir durum. Fakat oda fiyatlarındaki yükseliş yıllara göre bakıldığında küresel bazda, politik, doğal ve ekonomik felaketlerin yaşadığı 2011 yılını geride bırakmış durumda.” değerlendirmesini yaptı. 


En pahalı 5 yıldızlı oteller sıralamasında 976 TL'lik ortalama fiyatıyla New York 2011'deki yerini korurken, Londra 2012 Olimpiyatları sırasında yaşanan otel odaları fiyatlarındaki artış ise yüzde 119'u buldu.

Habertürk



Geri Dön