25 / 04 / 2024

İstanbul'daki konut sitelerinde aidat zammı protestosu!

İstanbul'daki konut sitelerinde aidat zammı protestosu!

İstanbul’da bazı site yönetimlerinin aidatlarda yüzde 70’e ulaşan zam yapması vatandaşın tepkilerine neden oldu. Evlerinin pencerelerinden tencere tava sesleri çıkaran, ışık açma kapama eylemi yapanlara ek olarak çok sayıda site sakini sokağa çıktı. ‘Yönetim istifa’ sloganları atıldı.



2022'de vatandaşlar peş peşe gelen zam haberleriyle şaşkına dönerken, site ve apartman yönetimlerinin de aidatlarda olağanüstü yükselişler yapması, tepkilere neden oldu. Sözcü'de yer alan habere göre; İstanbul'un pek çok bölgesinden vatandaşlar aidatları protesto etti. 

İstanbul daki konut sitelerinde aidat zammı protestosu!

AİDATA YÜZDE 70'LİK ZAM

İstanbul Esenyurt'taki kiraların 1200-1700 Türk Lirası arasında değişiklik gösterdiği bir sitede aidatlara yüzde 70 oranında zam geldi. Buna göre 1+0 evler için aidat 380 Türk Lirası, 1+1 için 449 Türk Lirası, 2 oda 1 salon evler için 544 Türk Lirası aidat belirlendi.

İstanbul daki konut sitelerinde aidat zammı protestosu!

PENCERELERE ÇIKIP ‘İSTİFA' DİYE BAĞIRDILAR

Esenyurt'ta bulunan siteden ulaştırılan görüntülerde vatandaşların pencerelerdeb çıkıp ışık açma kapattığı, tencere-tava sesleri çıkardığı ve ‘Yönetim istifa' sloganları attığı belirlendi. Eylemlerin 3 gündür sürdüğü ifade edildi. 

İstanbul daki konut sitelerinde aidat zammı protestosu!

SİTE SAKİNLERİ SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Hadımköy  TOKİ  3. Etap'tan gelen görüntüde ise site sakinlerinin sokağa çıkıp zamlar sebebiyle protesto yaptığı, yönetimi istifaya çağırdığı belirlendi. Çok sayıda site sakini sokağa çıktı ve yürüyüş düzenledi. Protestoya arabaların kornaları ve tencere tava sesleriyle de katılanlar oldu. Siteye önlem amacıyla güvenlik güçleri günderildi.

 

İstanbul'da konut sitelerinde yüksek aidatlara ve aidatlara yapılan yüksek zamlara protestolar başladı.

Site sakinleri, site yönetimlerini akşamları protesto ediyor.

Büyük sitelerin yönetimlerinde hırsızlıklar fazla. Hayat pahalılığı site sakinlerinin aklını başına getiriyor.

— Tebernüş Kireçci (@TebernKireci1) January 6, 2022

 

Konut sitesi aidatları kiralarla yarışıyor!

Konut sitelerinin aidatlarına 2022 zammı geliyor!


Geri Dön