25 / 04 / 2024

İstanbullulara müjde! Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı yarın açılıyor!

İstanbullulara müjde! Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı yarın açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Başakşehir-Kayaşehir metrosunun açılışını yarın gerçekleştireceklerini söyledi.



Gündeme ilişkin önemli açıklamalar yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği bölgenin Yunanistan ve 3 tane Hollanda büyüklüğünde olduğunu söyledi.

Yaptığı açıklamada deprem bölgesi sorumluluk ağındaki yol uzunluğunun 10 bin kilometre olduğunu, bunun yalznıca yüzde 2'sinin depremden etkilendiğini dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yolların çoğunun 20 sene öncesinde yapılan eski yapılar olduğunu belirtti.

İstanbullulara müjde! Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı yarın açılıyor!

"İki buçuk yılda bitirdik"


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıklamasında Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nı yüzde 5 ilerleme seviyesinde devraldıklarını kaydederek, iki buçuk senede bitirdiklerini söyledi. Açıklamasında 6,2 kilometre uzunluğunda ve 4 istasyon olduğunu söyleyen  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Başakşehir Metrokent'ten başladığını ve Onurkent, Şehir Hastanesi, Kayaşehir Toplu Konutlar ve Kayaşehir Meydan istasyonlarının bulunduğunu söyledi.

Hem İstanbul için hem Türkiye için çok önemli bir yatırım olduğunu belirten Bakan Karaismailoğlu Başakşehir-Kayaşehir metrosunun açılışını yarın saat 16.30'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle yapacaklarını söyledi.


Geri Dön