26 / 04 / 2024

İstanbul'un her yerinde bakım onarım çalışmaları var!

 İstanbul'un her yerinde bakım onarım çalışmaları var!

Kentin dört bir yanında aynı anda çalışma başlatıldı. FSM ve Haliç köprüleri yüzünden zaten E-5 ve TEM felç. 556 noktada asfaltlama devam ediyor. Bu da yetmiyormuş gibi birde kaldırım çalışmaları başladı




İstanbul trafiği hiç olmadığı kadar üç haftadır çok kötü. Eskiden de iyi değildi ama şu günlerde daha da beter, hatta katlanılmaz bir hale geldi. Nedenini çözemediğimiz bir şekilde iki köprüde birden çalışma başlatıldı. Hem FSM hem de Haliç’te şeritler kapatılınca da olanlar oldu. Üstelik bu hızla giderse çalışmalar verilen tarihte de bitmeyecek gibi gözüküyor. FSM’de geceleri çalışma yok. Haliç deseniz, sözde 20 günde bitecekti ama halihazırda birinci aşama bile bitirilemedi.


Çalışmalarda 4 aşama daha bulunuyor. Anlayacağınız daha çok çekeceğimiz var. Bütün bu hengâmede unutuyoruz ama bir de kentin tam 556 noktasında asfalt çalışmaları sürdürülüyor.


Yani kentin dört bir tarafı çalışmayla kuşatılmış durumda. Mahalleler, semtler savaş alanı gibi. Millet zor bela ara sokaklardan çıkıyor, ana arterler zaten felaket. Bu nasıl bir plansızlık programsızlıksa bir de tüm bu curcunanın içinde kaldırım yenileme çalışmaları başlatıldı. 


Çamlıca, her daim köprü trafiğinin yoğun olarak yaşandığı bir bölge. Bu yetmiyormuş gibi bir de trafiğin en çıldırtıcı olduğu ana caddede kaldırımlar yenileniyor. Ortalık toz duman içerisinde. Zaten adım adım bile ilerlemeyen yolda neredeyse bir şerit de toprak yığınlarıyla, taşlarla kapatılmış durumda. Sürücüler krizde, yayalar çaresiz.



Tamam, yaz ayları yol ve kaldırım çalışmaları, tadilatları için en uygun zaman ama böyle de olmaz ki.


Kentin dört bir tarafı aynı anda kırılıp dökülmemeli. Kenti yönetenler her fırsatta İstanbul’un büyüklüğüyle, dünya şehri olmasıyla övünüyor ama böyle bir megakentte yenileme çalışmaları başlatılırken hiçbir önlem alınmıyor.


Bırakın tedbiri, bir Allah’ın kulu da çıkıp ‘Yahu bütün bu çalışmaları aynı anda başlatmayalım, milleti bu kadar daraltmayalım” demiyor.


Esra Boğazlıyan/Habertürk


Geri Dön