26 / 04 / 2024

İstanbul'un ihracatında başrolü sanayi sektörü oynuyor!

İstanbul'un ihracatında başrolü sanayi sektörü oynuyor!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlenen detaylara göre, İstanbul'da faaliyet gösteren şirketlerin ihracatında başrolü sanayi sektörü oynuyor.



Sanayi ürünleri, Türkiye'nin ihracatında lokomotif görev üstlenen mega kent İstanbul'un, dış satımında önemli bir yere sahip.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, mega kent İstanbul, sanayi şirketlerinin ürünlerini dünyanın dört bir yanına ulaştırmasında ise kilit rol oynuyor.

Anadolu Ajansı muhabirinin Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlemiş olduğu detaylara göre, Türkiye'nin ihracatı bu yılın mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,4 arttı ve 21 milyar 651 milyon dolara çıktı.

İstanbul un ihracatında başrolü sanayi sektörü oynuyor!

Yine verilen detaylara göre, mega kent İstanbullu şirketlerin dış satımı, geçen ay 2022 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 9 arttı ve 8 milyar 109 milyon dolara çıktı.

Ayrıca mefa kent İstanbul'u, 1 milyar 437 milyon dolarla Kocaeli, 1 milyar 435 milyon dolarla Bursa, 1 milyar 299 milyon dolarla İzmir, 1 milyar 63 milyon dolarla başkent  Ankara  takip etti.

Yine aktarılan detaylara göre, söz konusu bu dönemde şehirlerde bazında ihracat artışında liderlik koltuğunu 667 milyon 106 bin dolarla mega kent  İstanbul aldı. Mega kent İstanbul'u, 288 milyon 599 bin dolarla başkent Ankara, 256 milyon 929 bin dolarla İzmir, 256 milyon 869 bin dolarla Bursa, 148 milyon 313 bin dolarla Sakarya takip etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön