25 / 04 / 2024

Sanayi sektöründen gayrimenkule geçiş yapan firmaların sayısı arttı!

Sanayi sektöründen gayrimenkule geçiş yapan firmaların sayısı arttı!

Son yıllarda sanayi sektöründe bulunan firmaların konut sektörüne geçişi gün geçtikçe hızlanıyor. Firmalar, geliştirdikleri projeler ile konut sektörüne projelerde yapı kalitesi, fiyat rekabeti ve projelerinde yaşam farklılıklarını getiriyorlar.



Ekonomide bulunan bir sektörde ne kadar çok fazla yatırımcı ve geliştirici firma bulunursa bu durum o sektörde rekabet, iyi ürün, doğru fiyat ve iyi hizmet sonuçlarını getirir. Bunun örneğini son yıllarda konut sektöründe de izlemekteyiz. Zaman zaman çeşitli olumsuz eleştiriler, farklı görüşler olmasına rağmen, sanayi gruplarından konut sektörüne ciddi bir şekilde geçiş yaşandığını görmekteyiz. Son yıllarda sanayi sektöründe bulunan firmaların konut sektörüne geçişi gün geçtikçe hızlanıyor. Bu şirketlerin kendi alanlarında uzun yıllar uğraştıkları ve yarattıkları marka değerlerini konut sektöründe de yaşatma gayretleri içerisinde olduklarım görüyoruz. Firmalar, geliştirdikleri projeler ile konut sektörüne projelerde yapı kalitesi, fiyat rekabeti ve projelerinde yaşam farklılıklarını getiriyorlar. Şuanda sektörde bulunan ve marka projeler üreten firmaları değerlendirdik. 


AND GYO 


Özellikle Anadolu Efes Biracılık, Coco Cola, Anadolu Isuzu Otomotiv, Alternatifbank gibi şirketleriyle tanınan Anadolu Endüstri Holding bünyesinde kurduğu AND Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirketi ile de konut projeleri yapmaya başladı. Group, içecek, otomotiv, perakende, finans, enerji gibi sektörlerde faaliyet gösteriyor. Daha önce Kozyatağı'nda 25 katlı bir ofis projesi inşa eden AND GYO şimdi Kartal'da kendi fabrikalarının arsasına 1200 konutluk AND Pastel adında bir proje inşa ediyor. 


EROĞLU 


Eroğlu Gayrimenkul Hazır giyim sektöründe dünya markası haline gelen ve dünyanın 38 ülkesinde 600' e aşkın mağazası bulunan Colinsln sahibi kurduğu Eroğlu Gayrimenkul markası ile konut, alışveriş merkezi ve ticari gayrimenkul alanlannda faaliyet gösteriyor. Bugüne kadar Sarıyer, Beylikdüzü, Ümraniye, Merter, Kağıthane, Florya, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Seyrantepe, Tekirdağ, Antalya, Muğla, Bursa ve Edirne'de projeler geliştiren Eroğlu Gayrimenkul şimdi İstanbul'un en yüksek binası olarak bilinen Seyrantepe Skyland İstanbul projesi ile gündemde. 


AYDINLI 


Aydınlı İnşaat Bugüne kadar hazır giyim sektöründe oldukça başarılı bir şekilde faaliyet gösteren ve özellikle de Pierre Cardin, Cacharel ve U.S. Polo Assn gibi markalarla tanınan Aydınlı Grup 2012 yılında inşaat sektörüne giriş yaptı. Özellikle son yıllarda İstanbul'daki en önemli projelerden biri olan Vadistanbul'da Artaş, Aydınlı ve İnvest ortaklığı içerisinde yer alan şirket ayrıca Koru Florya projesini de ortaklık olarak gerçekleştirdi. 


FOLKART YAPI


 Hedef Alliance ortaklığı ile ilaç dağıtımı alanında ulusal pazarda öncü haline gelen Saya Grubu 2006 yılında Folkart Yapı'yı kurarak gayrimenkul sektörüne girdi. Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak İzmir'de Folkart markası ile çok önemli projelere imza attı. Avrupa'nın en yüksek ikiz kulelerinden biri olan Folkart Tovvers'ı inşa eden Folkart Yapı şimdi  İzmir  Bornova'da Folkart Time projesini hayata geçiriyor. 


SARAY GRUP


Giydirme cephe ve kapı pencere sistemleri, alüminyum kompozit panel, kış bahçeleri, güneş kırıcılar ve solar sistemler gibi mimari uygulamalarla ilgili üretim yapan; boya, kaplama, eloksal, ekstrüzyon, biyet döküm, levha boyama ve kompoze levha üretim tesislerini de bünyesinde banndıran Saray Grup bu deneyimini inşaat sektörüne de taşıdı. Firma, İstanbul Yenibosna'da inşa ettiği Greenist projesi ile gayrimenkul sektöründeki yerini aldı. 


TİMUR GAYRİMENKUL


1992 yılında gümrük komisyonculuğu aracılık ve mümessillik hizmetleri yapmak için kurulan firma 2009 yılından sonra Nef markasını oluşturarak gayrimenkul geliştirme işine girdi. 2009 yılında Kemerburgazda yaptığı Nef 04 Apartmants projesi ile konut sektörüne giren Nef şuanda çok sayıda konut projesi inşa ediyor. İş GYO ile ortaklık yaptığı İnistanbul Topkapı projesi, Ataköy projesi ve Bodrum Yalıkavak projeleri ile sektörde adından sıkça söz ettiriyor. 


İŞ ALTINHAS 


Kapalı Çarşı kökenli olan Altınbaş Holding, İş Altınhas markası ile konut sektörüne giriş yaptı. 90 yıllık bankacılık geleneğini arkasına alan Türkiye İş Bankası'nm iştirakleri ve yatırımda 60 yıllık birikime sahip Altınhas Holding ortaklığında kurulan İş Altınhas İnşaat Kasaba projesinin 3. etabını hayata geçiriyor. 


ZİYLAN GRUP


Özellikle FLO, Polaris gibi ünlü ayakkabı markalarını bünyesinde barındıran ve Türkiye'nin en büyük ayakkabı perakendecisi olan Ziylan Grup, Ataşehir'de inşa ettiği ve dünyada da bir ilk olacak 5 bin metrekare alan üzerine kurulan Water Garden projesi ile gayrimenkul sektörüne girdi. Ziylan Grubu ayrıca Zeytinburnu'nda Emlak Konut ihalesi ile satın alman ve Özak-Yenigün-Delta ortaklığı ile Büyükyalı projesinde ortak olarak bulunuyor. 


ZORLU GRUBU 


Tekstil, beyaz eşya, enerji ve maden sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren Zorlu Grubu özellikle Vestel ve Taç markaları ile tanınıyor. Grup, 2006 yılında kurduğu gayrimenkul firması ile İstanbuldaki en değerli arsalarından birini ihale aonucu satın alarak AVM, ofis, konut ve rezidanslardan meydana gelen ve Zincirlikuyu'da bulunan Zorlu Center'ı inşa etti. 


MAR YAPI 


Midas Kuyumculuk'un sahibi olan Münir Özkök 2008 yılında inşaat sektörüne giriş yaptı. İnşaatta Divan, Rotana ve Philippe Starck gibi markalarına yanına alan firma, Güneşli ve Basın Ekspres bölgelerinde konut ve otel projeleri geliştirdi. Mar Yapı Güneşli'de Güneşli Konutları, G Plus, G Rotana ve G YOO projelerini inşa ederken Bayramoğlu'nda G Marin projesini hayata geçirdi. Firma ayrıca Bodrum Kızılburun'da bir proje geliştirmeye hazırlanıyor. 


PANA YAPI


2004 yılından beri Ekmek Teknesi ve Kurtlar Vadisi dizileri ile büyük seyirci kitlelerine hitap eden Pana Film 2008 yılında konut üretimine girdi. Özellikle kentsel dönüşüm projeleri ile ön plana çıkan Pana Yapı Kadıköy, Fkirtepe, Bağdat Caddesi, Üsküdar ve Çeşme gibi bölgelerde konut projeleri geliştiriyor. Firma, 2015 yılında Selimoğlu Yapı'yı da bünyesine katarak hızla büyümeye devam ediyor. Pana Yapı Fikirtepe'deki büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Brooklyn Park ve Çeşme'de hayata geçirdiği Jarden Eden projesi ile gündemde yerini alıyor. 




Taraf


Geri Dön