26 / 04 / 2024

Sanayi sektöründe gayrimenkule geçen firmalar

Sanayi sektöründe gayrimenkule geçen firmalar

Son yıllarda sanayi sektöründe bulunan firmaların konut sektörüne geçişi gün geçtikçe hızlanıyor. Firmalar, geliştirdikleri projeler ile konut sektörüne projelerde yapı kalitesi, fiyat rekabeti ve projelerinde yaşam farklılıklarını getiriyorlar.

İhracatın yarısından fazlasını sanayi sektörü üstlendi!

Türkiye'nin geçen yılki ihracatının yüzde 42,3'ünü, ithalatının ise yüzde 60,9'unu büyük ölçekli girişimler yaparken, ihracatın yüzde 55,4'ü, ithalatın ise yüzde 49,5'i sanayi sektöründe faaliyet gösteren girişimlerden geldi.

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 12,3 arttı!

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, 2021 yılı 3. çeyreğinde bir önceki senenin aynı çeyreğine göre yüzde 9,9 yükseldi. Sadece inşaat sektöründe yüzde 12,3 artış yaşandı.  

Almanya inşaat sektöründe normale dönüş süresi 11,1 olarak belirlendi!

Almanya'da koronavirüs salgınının sebep olduğu ekonomik krizin en fazla etkilediği sektörlerden hizmetler sektöründe 11,7 ayda faaliyetlerde normale dönüş beklenirken, inşaat sektöründe bu süre 11,1 ay, sanayi sektöründe de 10,1 ay olarak belirlendi.

İnşaat sektöründe istihdam yılın ilk çeyreğinde yüzde 9,5 geriledi!

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,8 artış kaydetti. İnşaat sektöründe ise istihdam yüzde 9,5 geriledi...

Singapur'da inşaat sektöründe yüzde 22,9 daralma!

Singapur Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'nın verileri incelendiğinde, inşaat sektöründe bir önceki çeyreğe göre yüzde 22,9 daralma görüldü.

İnşaat sektöründe güven göstergeleri olumlu yönde seyrediyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada, "Hizmetler sektöründe, perakende sektöründe ve inşaat sektöründe güven göstergeleri olumlu yönde seyrediyor" dedi.

ALTSO’dan Emlak Sektöründe Dijital Fırsatlar semineri !

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 17 Ekim 2019 Perşembe günü “Emlak Sektöründe Dijital Fırsatlar” semineri yapılacak. Seminere Google, Google Partners ve Digital Exchange gibi bu alanda ünlü kurumların temsilcileri konuşmacı olarak katılacak…

Türkiye, prefabrik sektöründe önemli bir oyuncu!

Prefabrik Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Mustafa Tolunay yaptığı açıklamada, "Türkiye, prefabrik sektöründe dünyada son derece önemli bir oyuncu olmuştur" dedi.

EMSİAD'dan inşaat sektöründe yerli malzeme teşviki!

EMSİAD, Yerli Marka Kullanımı ile Tam Kapasiteli Sanayi Tesisleri Projesi için çalışmalara başladı. Proje ile Türkiye inşaat sektöründe yerli marka üretimli malzemelerin kullanımını teşvik edilecek.

İskenderun'da İnşaat Sektöründe Riskler ve Risk Yöntemi konuşuldu!

İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilciliği ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde ‘İnşaat Sektöründe Riskler ve Risk yöntemi’ ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Sanayi sektöründen gayrimenkule geçiş yapan firmaların sayısı arttı!

Son yıllarda sanayi sektöründe bulunan firmaların konut sektörüne geçişi gün geçtikçe hızlanıyor. Firmalar, geliştirdikleri projeler ile konut sektörüne projelerde yapı kalitesi, fiyat rekabeti ve projelerinde yaşam farklılıklarını getiriyorlar.

İnşaat sektöründe Ur-Ge çalışmaları başladı!

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO), ekonomi bakanlığı UR-GE Projesi kapsamında, mobilya, gıda ve medikal sektörlerinden sonra inşaat sektöründe de ihracat kapasitesinin artırılması çalışmalarına başladı.

Eylül'de inşaat sektöründe yüzde 7,5 istihdam sağlandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015 yılının eylül ayına ilişkin işgücü istatistiklerini açıkladı.İstihdam edilenlerin yüzde 21,5'i tarım, yüzde 19,6'sı sanayi, yüzde 7,5'i inşaat, yüzde 51,4'ü ise hizmetler sektöründe yer aldı.

Sanayi sektöründe gayrimenkule geçen firmalar Haberi

Sanayi sektöründe gayrimenkule geçen firmalar

Ekonomide bulunan bir sektörde ne kadar çok fazla yatırımcı ve geliştirici firma bulunursa bu durum o sektörde rekabet, iyi ürün, doğru fiyat ve iyi hizmet sonuçlarını getirir. Bunun örneğini son yıllarda konut sektöründe de izlemekteyiz. Zaman zaman çeşitli olumsuz eleştiriler, farklı görüşler olmasına rağmen, sanayi gruplarından konut sektörüne ciddi bir şekilde geçiş yaşandığını görmekteyiz. Son yıllarda sanayi sektöründe bulunan firmaların konut sektörüne geçişi gün geçtikçe hızlanıyor. Bu şirketlerin kendi alanlarında uzun yıllar uğraştıkları ve yarattıkları marka değerlerini konut sektöründe de yaşatma gayretleri içerisinde olduklarım görüyoruz. Firmalar, geliştirdikleri projeler ile konut sektörüne projelerde yapı kalitesi, fiyat rekabeti ve projelerinde yaşam farklılıklarını getiriyorlar. Şuanda sektörde bulunan ve marka projeler üreten firmaları değerlendirdik. 


AND GYO 


Özellikle Anadolu Efes Biracılık, Coco Cola, Anadolu Isuzu Otomotiv,...