19 / 04 / 2024

İstanbul’un nüfusunu 4-5 milyon azaltacak öneri

İstanbul’un nüfusunu 4-5 milyon azaltacak öneri

Linkedin'den kaleme aldığı "Uzaktan çalışma modeli fırsat olabilir mi?" başlıklı yazısında Ali Haydar Bozkurt, bu uygulamanın İstanbul'u her anlamda rahatlatacağını savundu. Şirketlerin çalışanlarının başka şehirlerden çalışması için teşvik paketleri çıkarması gerektiğini de dile getiren Bozkurt, ya



Zaman içerisinde ortalama 1 milyon beyaz yakalı bu modele geçse ve yaşamak istedikleri başka şehirlere taşınsa, aileleriyle birlikte ortalama 3-4 milyon kişilik bir nüfus eksilmesi söz konusu olabilecektir. Bu durumun bir yandan İstanbul’u her konuda rahatlatacağını, yandan bu kişilerin İstanbul’da elde ettikleri gelirle Anadolu’da nispeten refah seviyelerinin yükseleceğini, aynı zamanda yerleştikleri şehirlerin ekonomisine de bir katkı yaratacaklarını, daha sakin şehirlerde yaşamanın birçok farklı avantajını da düşünecek olursak bu fikir, üzerinde kafa patlatmaya değer görünmekte.

Ancak bunun olabilmesi için, uygun ortamın ve düzenlemelerin de hazırlanması gerekmektedir. Devletin, bu programın arkasında durması, iş kanununda gerekli düzenlemeleri yapması,  bu programa katılanların olanların vergi ve SGK yükünü düşürerek (örneğin, ilk 5 yıl olabilir), hem kişileri hem şirketleri buna teşvik etmesi, bu programı cazip hale getirmesi düşünülebilir. Bu sayede, “Şansım olsa İstanbul’dan giderim” diyen birçok kişiye de cazip gelecek bir program oluşturulabilir belki de.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön