20 / 04 / 2024

İşte Ankara projeleriyle ilgili tüm merak edilenler!

İşte Ankara projeleriyle ilgili tüm merak edilenler!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Kanal Ankara’dan, emsal artışlarına, ulaşım projelerinden,  Ankapark'a kadar pek çok projeyle ilgili açıklamalar yaptı.



 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile mercek altına alınan yapılaşma sorununa ilişkin açıklamalar yaptı.  Ankara  Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Tuna çok katlı yapılaşmalara artık izin verilmeyeceğini söyledi. Kişi bazlı emsal artışların artık olmayacağını da belirten Başkan Tuna, kamu için bazı istisnai durumların dışında emsal artışı yapılmayacağını söyleyerek, şöyle konuştu:

 

“Kişiye özel ranta kesinlikle hayır. Kamuyla ilgili yapılar olur, kamuyla ilgili binalar olur, okullar olur zaman zaman diğer kamu binalarına hastanelere ve benzeri yerlere emsal artışına ihtiyaç olması halinde devam edeceğiz. Ama vatandaşlarımız ne demek istediğimi çok güzel anlar. Bir adada bir parsele emsal 0.5 iken 1,5 verilmeyecek. Mevcutla ilgilide şunu söyleyebilirim. Ölen, öldü defnedildi. Bazıları komada. Sağlıklı olması için çaba sarf edeceğiz. Tıraşlama yapılacak binalar var, bir de şu anda devam eden bazı projeler var, onlarda da yapılabilecek ne varsa hukuk çerçevesinde onları da biraz daha tıraşlayacağız”


Başkan Tuna; Kanal Ankara’dan, emsal artışlarına, ulaşım projelerinden,  ANKAPARK’a kadar pek çok soruda merak edilenlere ilişkin açıklamalar yaptı, Başkan Tuna, “Biz kavgaya değil, çalışmaya geldik” dedi.

 

Kanal Ankara projesinin durmadığını, ancak parçalanmış ihaleler nedeniyle ilerleyemediğini açıklayan Başkan Tuna, kısım kısım yapılan ihalelerin gecikmelere sebebiyet verebileceğini söyleyerek, şöyle konuştu:

“Kısım kısım ihalesi yapılması düşünülmüş. Yani oradaki boruların satın alınması, boruların döşenmesi hep ayrı ayrı ihale edilmiş ve daha başka işlerin de ayrı ayrı ihale edilmesi düşünülmüş. Biz bunun rasyonel olmadığını düşünüyoruz. Çünkü bir müteahhit işini geciktirdiği zaman, ondan sonraki işleri yapacak müteahhit de bunu bahane edecek ve ‘bak bu işini bitirmedi, ben işe başlayamıyorum’ diyecek. İkincisi, ilk işi yapan diyecek ki, ‘benim işimi benden sonraki müteahhit bozdu, zarar verdi’ gibi birtakım problemler doğmaması açısından bu projeyi bir bütün olarak ihaleye çıkacağız inşallah… Yani, bir binanın tamamının ihalesini yapmak başka bir şey, kat kat yapmak başka bir şey. Yani biz kat kat değil de bir bütün olarak yapalım, sorumlusu belli olsun, hesap soracağımız kişi belli olsun istiyoruz. Tek elden bir müteahhit başlasın, anahtar teslimi yapsın düşüncesindeyiz.”

ANKAPARK’TA İNŞAAT DEVAM EDİYOR

Başkan Tuna, ANKAPARK projesinin işletmesiyle ilgili firmalarla görüşmelerin devam ettiğini de açıklayarak, “Şu anda birkaç firmayla görüşmeler devam ediyor, ama özellikle bir firmayla daha bir ileri noktada görüşmemiz var. Bu görüşmelerimiz neticesinde sözleşmeyi yapacağız. Ama şu anda yapılması gereken bazı imalatlar da var” diye konuştu.


Geri Dön