19 / 04 / 2024

İşte KKM hesaplarının geldiği korkunç boyut: 1 milyon yatırana yıl sonunda 550 bin dolar faiz!

İşte KKM hesaplarının geldiği korkunç boyut: 1 milyon yatırana yıl sonunda 550 bin dolar faiz!

İyi Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, kur korumalı mevduat hesaplarının geldiği korkunç boyuta ilişkin çarpıcı tespitlerde bulundu. Yılmaz, KKM hesaplarında adamına göre muamele yapıldığını ve şu an en büyük sorunun KKM üzerinden verilen yüksek faizler olduğunu savundu.



ENFLASYONLA MÜCADELE EDİLMİYOR

Bilge Yılmaz, enflasyonla mücadele konusunda neden başarılı olunamadığını ise faiz örneği ile aktardı. Mevduat faizinin genelde vade sonunda verildiğine değinen Yılmaz, KKM hesaplarında ise şu an yüzde 40 seviyelerinde olan faiz oranının peşin verildiğini söyledi. Yılmaz’ın aktardığı bilgilere göre, parasını kur korumalı mevduata yatıranlar yüzde 40 faiz oranından hesaplandığında üç ayda bir yüzde 10 getiri sağlıyor. Sonuç olarak mevduat sahibinin eline 1 milyon 100 bin doların geçtiğini kaydeden İyi Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, bu paranın tekrar aynı şekilde KKM hesabına yatırılması halinde ise yüzde 10’unun 110 bin dolar yaptığını belirtti. Böylece Yılmaz, bankaların dolar üzerinde garantili şekilde parayı işlettiğini, yani 1 milyon doları bankaya yatıranların eline 1 milyon 460 bin lira geçtiğini ifade etti.

İşte KKM hesaplarının geldiği korkunç boyut: 1 milyon yatırana yıl sonunda 550 bin dolar faiz!

Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu parayı da vade sonunda aldığınız zaman faiziniz şu an peşin ödeme şeklinde olur. Yani bu ne anlama geliyor? Elinize 900 bin geçiyor, siz o parayı işletebilirsiniz. Bu da 900 binin 3 ay içerisinde 1 milyon olması ve yüzde 11,11 faiz demek. Yüzde 11,11’den 4 kere yatırdığınız zaman ise o da yüzde 52 yapıyor. Kısacası; yüzde 40 olarak ilan edilen faiz sonunda yüzde 52 oluyor.  Şu bir gerçek ki, Türkiye'de maalesef enflasyonla mücadele edilmiyor. O yüzden enflasyon bu kadar yüksek seviyelerde.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön