18 / 04 / 2024

İSU, İzmit ve Başiskele’de su depoları inşa ediyor!

İSU, İzmit ve Başiskele’de su depoları inşa ediyor!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, İzmit ve Başiskele ilçelerinin yüksek kesimlerindeki yerleşim alanlarının içmesuyu ihtiyacını depolayacak 5 adet çeşitli hacimde depo inşa ediyor.



Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, İzmit ve Başiskele ilçelerinin yüksek kesimlerindeki yerleşim alanlarının içmesuyu ihtiyacını depolayacak 5 adet çeşitli hacimde depo inşa ediyor. Toplam 12 bin m3 arıtılmış içmesuyu depolayacak betonarme depoların inşaatı, 4.1 milyon TL’ye mal olacak.


599 ADET DEPO


İSU Genel Müdürlüğü, İl genelindeki 700 bine yaklaşan abonenin  içmesuyu ihtiyacını Yuvacık ve Namazgah barajlarından sağlıyor. Şehre, barajlardan elde edilen günlük 350 bin m3 arıtılmış  içmesuyu veriliyor. Bol ve düzenli suyu depolamak için de 599 adet çeşitli hacimde depo ve 8 bin 470 km uzunluğunda içmesuyu şebekesi ile abonelerine hizmet veriliyor. Kullar, Aytepe, Kirazlıbahçe ve Solaklar içmesuyu depolarının inşaat çalışmaları sürüyor. Toplam 12 bin m3 içmesuyu depolayacak betonarme depoların inşaatı bir yıl sürecek ve 4.1 milyon TL’ye mal olacak.


Kocaeli Gazetesi 




Geri Dön