26 / 04 / 2024

İÜ Diş Hekimliği Fakültesi için yer tahsisi yapılamaması hastaları mağdur ediyor!

İÜ Diş Hekimliği Fakültesi için yer tahsisi yapılamaması hastaları mağdur ediyor!

5.8’lik depremden sonra boşaltılan İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi için henüz yer tahsisi yapılamaması öğrencileri olduğu kadar hastaları da mağdur ediyor



İstanbul'da meydana gelen son depremin ardından, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin Çapa'daki binası hasar görmüş ve öğrencilerin eylemi sonucu boşaltıldı. Sözcü'den Hande Zeyrek'in haberine göre, fakülte, geçici olarak üniversitenin Beyazıt'ta yer alan Merkez Kampüsü'ne taşınırken, öğretim üyelerinin odaları da Rektörlük binasına alındı. Öğrencilerin klinik eğitim puanlarını tamamlamaları ve yarım kalan hasta tedavilerini yapabilmeleri amacıyla geçici olarak Merkez Kampüs'ün Mediko Sosyal Merkezi binasında oda açıldı.

Fakat yeni hasta alımı yok ve öğretim üyeleri diş tedavisi yapamıyor. Hastalara röntgen dahi çekemediklerini belirten öğretim üyeleri, plansız bir tahliye yapıldığını hastaların ve öğrencilerin mağdur edildiğini söyledi. 900'ü aşkın öğrencinin eğitim aldığı fakültede 4'üncü ve 5'inci sınıfların klinik uygulama ile hasta bakarak puan aldıklarını dile getiren bölüm başkanlarına; fakültenin inşaatı süren Biyomühendislik binasına taşınacağını, binanın ise mart ya da nisan ayında tamamlanacağı bilgisi verildi.

 

İÜ Diş Hekimliği Fakültesi'ne girişler yasaklandı!

İÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nde taşınma işlemleri sürüyor!


Geri Dön