24 / 04 / 2024

İzmir, 2018'de 3 yeni stadyuma kavuşacak!

İzmir, 2018'de 3 yeni stadyuma kavuşacak!

Vakıf binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen İZVAK Başkanı Ali Erten, İzmir'in gündemindeki stat sorunuyla ilgili değerlendirmede bulundu.



İzmir Spor Kulüpleri Birliği ve Geliştirme Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, "Danıştay, Karşıyaka Stadı ile ilgili davayı reddederse inşaat çalışmaları kaldığı yerden devam eder. İzmir, 2018 yılında Alsancak ve Göztepe statlarıyla beraber 3 yeni stadyuma kavuşur." dedi.


Vakıf binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Erten, İzmir'in gündemindeki stat sorunuyla ilgili değerlendirmede bulundu.


Tribünleri depreme dayanıksız olduğu için yıkılan Alsancak Stadı'nın yapım ihalesinin en geç ocak ayında gerçekleşeceğini, bütçesinin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanacağını bildiren Erten, bu statta saha uzunluğu yeterli olmadığından 2 tribün inşa edileceğini, stadın üstünün kapatılmasına ilişkin taleplerini de ihaleyi alacak firmayla ayrıntılı olarak görüşeceklerini söyledi. 


Alsancak Stadı'nın 15 bin seyirci kapasiteli ve UEFA standartlarında olacağını kaydeden Erten, "Hatırlayacağınız gibi daha önce Büyükşehir Belediyesi, alanın altına otopark yapılmasını istemişti. Ancak zemindeki sıkıntılar nedeniyle bu çalışmadan vazgeçildi. İnşaat sürecinde dava açılacağını düşünmüyoruz. Her şey yolunda giderse stat inşaatı 18 ay sürecek, İzmir'in tarihi futbol sahası 2018-2019 sezonuna yetişecek." ifadelerini kullandı.


Erten, Alsancak Stadı'nın kullanım hakkının, daha önceki gibi Altay Spor Kulübüne verilip verilmeyeceği kararının Gençlik ve Spor Bakanlığına ait olduğunu da belirtti. 


Göztepe Stadı'nın yapımı konusunda Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil ve yönetim kurulunun önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini, ihalenin nisan ayında TOKİ'nin bütçesiyle yapılacağını anlatan Erten, "20 bin kişilik kapasiteyle inşa edilecek stat 18 ayda tamamlanacak. İzmirliler çok önemli bir futbol alanına kavuşacak." ifadelerini kullandı.


Karşıyaka'daki yaklaşık 18 ay önce başlanan, zemin iyileştirme çalışmaları tamamlanan stadın ise mahkeme kararıyla durdurulduğunu hatırlatan Erten, "Gençlik ve Spor Bakanlığı stadı yapmak için çok kararlı. Eğer Danıştay davayı reddederse aynı yüklenici firma çalışmalarına hemen başlayacak. Mahkemeden olumsuz bir karar çıkması durumunda ise proje hızlı bir şekilde ihaleye çıkacak. Stat inşaatına başlanmasının ardından 12 ayda tamamlanacak." bilgisini aktardı.


Ali Erten, şunları kaydetti:

"Belediyeler her üç stadın da yapılması için adımlar attı, alanlardaki hisselerini devretti. Alsancak Stadı için gerekli imar planı hızlı bir şekilde onaylandı. Diğer taraftan davalar açıldı ama bunları aşacağımıza inanıyorum. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve hükümetimiz kente statları yapmak için üst düzey bir çalışma yapıyor. Artık geriye bakmıyoruz.


Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Stadı ile ilgili açtığı davayı geri çekerse projenin önünde bir engel kalmayacak. Aziz Bey'in namına bir şey söyleyemem ama niyetin ve düşüncenin olumlu olacağını düşünüyorum. Danıştay, Karşıyaka Stadı ile ilgili davayı reddederse inşaat çalışmaları kaldığı yerden devam eder. İzmir, 2018 yılında Alsancak ve Göztepe statlarıyla beraber 3 yeni stadyuma kavuşur. İzmir'deki statlar bitince insanlar, o alanların sadece futbol oynanan yerden ibaret olmadığını, kent için önemli bir yaşam merkezi haline geleceğini görecek. Bu alanlar bitince o bölgede yaşayan vatandaşlarımız da çok mutlu olacak." 


AA


Geri Dön