29 / 03 / 2024

İzmir Alaçatı'da metrekare fiyatları 10 bin TL'yi buldu!

İzmir Alaçatı'da metrekare fiyatları 10 bin TL'yi buldu!

Alaçatı'da gayrimenkul fiyatları İstanbul ile yarışıyor. Alaçatı'da köy içinde dönümlük arsa kalmazken, arsa metrekareleri 4-5 bin TL civarında. Alaçatı sörf yolu üzerindeki projelerin metrekare fiyatları ise 6 bin ila 10 bin TL aralığında seyrediyor.



Son yıllarda gayrimenkul sektörü Türkiye'nin dört bir tarafında yükselişte.  İzmir  de bu gelişmeden nasibini aldı. 2015'te İzmir'in özellikle Menemen, Bornova, Bayraklı, Menderes-Torbalı aksı ve Urla ilçelerinde konut ve arsa fiyatları 2015'te bir önceki yıla göre ortalama yüzde 15-20 civarında arttı. Bayraklı-Turan-Salhane aksı ile Bornova aksında birçok markalı proje hayata geçirildi. Ancak gayrimenkul fiyatlarının İstanbul ile yarıştığı bir yer var ki, orası da Çeşme ve özellikle de Alaçatı. Alaçatı'da köy içinde dönümlük arsa kalmazken, arsa metrekareleri 4-5 bin TL civarında. 


Alaçatı sörf yolu üzerindeki projelerde metrekare fiyatları 6 bin ila 10 bin TL aralığında seyrediyor. Alaçatı'nın yıldızının parlaması turizm ve sakin bir hayat yaşantısı isteyenler sayesinde oldu. Halen Alaçatı'da butik otel sayısının 300'e yaklaştığı biliniyor. Her geçen gün yeni bir yatırımcı Çeşme ve Alaçatı'ya butik otel yapıyor. 


Bunlardan birinin de Kır Çiçeği Restoranlarımın sahibi İpbaş Ailesi olduğunu belirtelim. Arkadaşımız Rahime Baş Uçar'ın öğrendiğine göre, İmer Han Oteli adıyla Çeşme'ye yakın deniz kenarında 12 odalı bir tesisi aile hayata geçirecekmiş. Aynca ailenin genç üyelerinden birinin şahsi yatırımı olarak Alaçatı'da Tiniaka Oteli adıyla 12 odalı bir butik otel yaptığını da belirtelim. Otelin ikisinin de tasarımını, Alaçatı'nın en tanınan iç tasarımcılarından Muzna Abdülhamit'in yaptığını duyduk. 


Para


Geri Dön