26 / 04 / 2024

İzmir Bayraklı Belediyesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları!

İzmir Bayraklı Belediyesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları!

AK PARTİ Bayraklı Belediye Başkan aday adayı Hakkı Atila, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Erkan Yaşacan' ı makamında ziyaret etti...




AK PARTİ Bayraklı Belediye Başkan aday adayı Hakkı Atila, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  İzmir  Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Erkan Yaşacan'ı makamında ziyaret etti. Kentsel dönüşümün en yoğun yaşandığı bölgelerden birisi olan Bayraklı olduğunu dikkat çeken Ak Parti Bayraklı Belediye Başkan aday adayı Hakkı Atila, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Erkan Yaşacan ile görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Erkan Yaşacan, belediye başkan adaylarının mutlaka kentsel dönüşüm ile ilgili projelerini olması gerektiğine vurgu yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Erkan Yaşacan, kentsel dönüşüm kapsamında Türkiye genelinde yıkım kararı alınan 54 bin 262 bağımsız bölümden oluşan 10 bin binadan, 1473'ünün yıkıldığını söyledi. 


Yaşacan, İstanbul'da 7 bin 36 bina, 40 bin 200 bağımsız bölüm, İzmir'de 587 bina, 1868 bağımsız bölüm, Ankara'da 240 bina, 1813 bağımsız bölümün yıkım kararı çıktığını söyledi. Yüzde 15-20 daha ucuz Kentsel dönüşüm yasasının çok ciddi teşvikler içerdiğini bildiren Yaşacan, bu kapsamında konutunu yenileyenlerin normal bir yapıya göre yüzde 15-20 daha ucuza yapabildiğine dikkati çekti. 


Ege Telgraf Gazetesi 


Geri Dön