16 / 04 / 2024

İzmir Bayraklı'da konutlar ormana yapılacak!

İzmir Bayraklı'da konutlar ormana yapılacak!

İzmir Bayraklı'da tapuda orman olarak kayıtlı 375 hektar büyüklüğünde alan, bugün resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile orman vasfından çıkarıldı.



İzmir Bayraklı'da tapuda orman olarak kayıtlı 375 hektar büyüklüğündeki alanın, bugün resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile orman vasfı iptal edildi.

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB)  İzmir  İl Koordinasyon Kurulu, tapuda orman olarak kayıtlı 375 hektarlık alanın, depremzedeler için kalıcı konut yapılmak üzere orman vasfının dışına çıkarılması amacıyla çalışma yapıldığını belirlediklerini duyurmuştu. BirGün'den Aycan Karadağ'ın haberğine göre; Cumhurbaşkanlığı kararında, “İzmir İl Bayraklı ilçesi, Bayraklı Mahallesi’nde bulunan, bilim ve fen bakımından orman olarak muhafazasında hiçbir yarar görülmeyen ve tarım alanına dönüştürülmesi mümkün olmayan ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın orman sınırları dışına çıkartılmasına karar verilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu, konut yapılacak alan için, Yamanlar dağından başlayan ve yaklaşık bin 750 hektarlık su toplama havzasına sahip Laka Deresi Havzası içinde kaldığını belirtmiş ve sel felaketinin altını çizmişti.

İzmir Bayraklı'daki yeni konutlar Bornova Fay Zonu’nda inşa ediliyor!


Geri Dön