23 / 04 / 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Ödemiş'e 2,5 milyon TL'lik katkı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Ödemiş'e 2,5 milyon TL'lik katkı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş Belediyesi işbirliğinde ilçede yapılacak üç tesis için toplam 2.5 milyon lira katkıda bulunma kararı aldı...



Ödemiş'te düzenlenen törende  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin arasında "Ortak Hizmet Protokolü" imzalandı. Protokole göre İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş'te yapımına başlanan toptancı hali, et kombina tesisi ile otogar yatırımlarına toplam 2.5 milyon liralık katkı sağlayacak. 


CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, çok sayıda ilçe belediye başkanı, meclis üyesi ve vatandaşların katıldığı yeni nikah salonundaki protokol töreninde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, Ankara'da hazırlanan projelerin ve yapılan planların İzmir'e uymadığını belirtti.


Ankara'dan olmuyor

Kocaoğlu, "Belediye başkanının en büyük görevi, kentteki cevherleri bulup çıkarmak ve yeni cevherler yaratmaktır. Ankara'dan verilen kararlar, yapılan planlar, hazırlanan projeler yerele oturmuyor. Tesadüfen oturuyor. Tabi ki yapılan işlere karşı değiliz ama ihtiyaçlar hiyerarşisi, kente getireceği fayda ve öncelik sıralamasına baktığınızda Ankara'dan yapılan projelerde birçok hata görüyorsunuz. Büyüklüğü küçüklüğü, projenin yapılacak yerini gördüğünüzde, keşke ilçe ve belde belediyelerimiz kapanmasaydı diye düşünüyorsunuz. Büyükşehir ile İzmir'i yeniden masaya yatırmak zorundayız" dedi. 


Aramızda fark var 

Şehir içindeki kamusal alanların oranının artırılması gerektiğini söyleyen Kocaoğlu, "Bizim şehirciliğimiz çok yeni. Biz kamu alanı, kamu arazisi, bütün insanlarımızın kullanabileceği alanlar yaratmak zorundayız. Merkezi hükümetin izlediği politika, kamu arazilerinin plan değişikliği yapılarak satılmasından ve bütçeye akar temin edilmesinden yana. Bizim belediyecilik anlayışımız, kesinlikle bunların satılmaması ve kamuya terk edilmesi yönünde. Aramızda böyle bir fark var" dedi. 


Arazi fakiriyiz 

Başkan Kocaoğlu, kamulaştırma yapılmadan proje yapamadıklarını kaydederek, "9 yılda 850 milyon lira kamulaştırma yaptık. Kamulaştırma yapmadan proje yapamıyoruz, çünkü arazi fakiriyiz. İzmir'de kamu mallarının  TOKİ  veya özelleştirme idaresi tarafından satılması, olmayacak yerlere olmayacak projeler oturtarak yap-işlet-devret ile geleceğinin satılması gibi İzmir'in üzerinden çok ciddi bir servet kaybı ve belli kişilere zenginleşme yolunun açıldığını görüyoruz. Bu artık dayanılmaz noktaya geldi, bıçak kemiğe dayandı. Yarın çok farklı yerlerin, kıymetli mülklerin satılmaya çalışıldığını duyacaksınız" dedi. ABACIOĞLU/ NAZİF HARUPÇU 


Bizi ipe çıkarırlar 

Başkan Kocaoğlu, "TOKİ, Mavişehir için yaptığımız planlarda ayrılan yeşil alanları bile satıyor. Biz yapsak ipe çıkarırlar. Şu ana kadar sadece yargıya müracaat ederek ve ilgili kurumlara yanlışlarını, bunların birer facia olduğunu anlatarak bugüne geldim. Artık bu kentin geleceğini sıkıntıya sokacak gerçekleri siz değerli hemşerilerimle paylaşmaya karar verdim. Ülke çok zor bir süreçten geçiyor. Namuslu insanların göreve gelme ve ülkeye sahip çıkma zamanı" dedi. FATİH


Aydın Şengül'e tepki 

Başkan Kocaoğlu, CHP Gezi olaylarına destek verdi diyen AK Parti İzmir Milletvekili aydın Şengül'e sert tepki gösterdi. Kocaoğlu, "Bu bir çamur at, izi kalsın politikasıdır. Biz palalı insanları mı koruduk? Eğer bir şey yaptıysak ülkenin geleceğine yaptık. Sadece algıyı yönetmekle bir yere kadar yürürsünüz. Ötekileştirerek, her gün birilerini düşman ilan ederek ancak bu kadar gidebiliyorsunuz. Herhalde Türkiye Cumhuriyeti'nde düşman ilan edilenlerin sayısı yüzde 50'yi geçti. Benim tahminime göre yüzde 65 civarında" dedi.


Biogaz santrali hazır 

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin "Belediye harcamalarımızın yatırımlarımıza oranı yüzde 40'ı buldu ve bu oranla Türkiye'nin en hesaplı üç ilçe belediyesinden biri olduk. Bugün sözleşmesini imzaladığımız projeler dışında, iki senedir onay beklediğimiz Biogaz santralimiz Bakanlık onayına sunuldu. Bu tesis hayata geçtiğinde, ilçenin çöpünü, hayvan dışkılarını ve arıtma tesisinin çamurunu kullanarak enerji üreteceğiz ve Saraçoğlu toplu konutlarını ısıtacağız" dedi.


Yeni Asır Gazetesi


Geri Dön