25 / 04 / 2024

İzmir Gaziemir'de 15 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

İzmir Gaziemir'de 15 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

T.C. İzmir 2. Satış Memurluğu, İzmir ili, Gaziemir ilçesi, Sakarya Mahallesi, 289 ada 5 parselde yer alan gayrimenkulü 15 milyon TL'ye satıyor...



T.C.  İzmir  2. Satış Memurluğu tarafından, İzmir ili, Gaziemir ilçesi, Sakarya Mahallesi, 289 ada 5 parselde yer alan gayrimenkul 15 milyon TL'ye satışa sunuldu. Gayrimenkulün satış ihalesi 5 Mayıs tarihinde saat 12:15'te gerçekleştirilecek. 

İlan metni:

T.C. İZMİR 2. (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU 2019/9 SATIŞ

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın önemli özellikleri: İzmir ili, Gaziemir ilçesi, Sakarya mahallesi, zemin kat 1 nolu bağımsız bölümde kayıtlı zemin kat 1 nolu bağımsız bölümdeki tek katlı kuyuya havi sevel niteliğindeki taşınmaz üzerinde iki katlı idari, fabrika binası, atölye binası, yemekhane yapısı otopark gölgeliği ile güvenlik birimlerinin yer aldığı görülmüştür. İki katlı idari binanın ofis alanı olarak kullanıldığı, toplam kullanım alanının brüt 158 m2 olduğu, zemin katındaki ofis bölümlerinde zeminlerin laminat parke döşeli, pencerelerin alüminyum malzemeli, ofis kısımlarının alüminyum malzemeli cam panelle ayrılarak tasarlandığı, tavanların alçı tavan, ahşap süslemeli ve aydınlatmalı olduğu, ahşap kaplı merpenle çıkılan 1.katta da ofis kısımları ve tuvalet hacimleri bulunduğu, idari bina olarak adlandırılan binanın ön ve yan cephesinin sonradan cam giydirme cephe kaplandığı görülmüştür. Fabrika binasının 588 m2 brüt kullanım alanlı, yüksek çatılı tek katlı, arkadan idari bina ile bağlantılı ,bir kısmının teşhir salonu olarak düzenlendiği diğer kısmının depo olarak kullanıldığı, 2 adet wc ve mutfak bölümü bulunduğu, yan duvarların kısmen yıkılarak sonradan taşınmaza ilave edilen atölye olarak kullanılan binaya birleştirildiği görülmüştür. Atölye binası : 23/1 kapı numaralı binanın tek katlı olup, terasın çatılı yaklaşık 260 m2 brüt alanlı olduğu, fabrika binasının depo kısmı ile birleştirildiği, girişin demir sürgü kapılı ,pencerelerinin demir malzemeli olduğu gözlenmiştir. Yemekhane binası: Yapının yaklaşık 32,50 m2 brüt alanlı olup zemini ve duvarlarının seramik kaplı, üzerinin oluklu sac malzeme kaplı olduğu, tavan tabliyesi bulunmadığı giriş ve pencerelerinin pvc malzemeli olduğu gözlenmiştir. Otopark gölgeliğinin yaklaşık 66 m2, bekçi kulübesinin 12,50 m2 olduğu görülmüştür. Taşınmazın çevresinin genel olarak büyük kullanım gerektiren depolama, üretim, sergi alanları, eğitim kurumları gibi ticari faaliyetlerin yoğun olduğu bir bölge olup, çevresinde Gaziemir semt Garajı, Izban raylı hattı, havaalanı gibi tüm ulaşım modlarından yararlanma imkanı olduğu, belediye ve altyapı hizmetlerinden tam olarak faydalandığı anlaşılmıştır. Taşınmaza ilişkin ayrıntılar dosyadaki bilirkişi raporlarında ayrıntılı olarak bulunmakta olup, iş bu ilan kendisine tebliğ yapılamayan taraflar için ayrıca ilanen tebliğ niteliğindedir.
1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri : İzmir İl, Gaziemir İlçe, 289 Ada, 5 Parsel, SAKARYA Mahalle/Köy, 1 Nolu Bağımsız Bölüm
Adresi : Binbaşı Reşat Bey Mah. Akçay Cad.No:23-23/1 Gaziemir / İZMİR
Yüzölçümü : 4.216 m2
Arsa Payı : 2108/4216
İmar Durumu: Söz konusu taşınmaz 1/25000 ölçekli İzmir Kentsel Bölge Nazım İmar Planında ve 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planında Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanında kalmakta olup, 1/1000 ölçekli uygulama imar plan tadilatı yapılması gerekmektedir.
Kıymeti : 15.000.000,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : İrtifak : A.H: Şekilde sarı boya ile boyalı ve enerji nakil hattı dolayısıyla 715,94 m2 kısımdan bu parsel aleyhine İzmir Belediyesi lehine daimi irtifak hakkı.
Beyan : Yönetim Planı Tarihi :28/09/1971-2942 sayılı yasanın 7.mad.şerhi 02/05/1996 tarih 1210 yev.(İzmir Büyükşehir Belediyesi)- AT İmar düzenlemesine alınmıştır. -AT 3402 sayılı Kanunun 22.maddesinin 2.fıkrasının (a)bendi uygulamasına tabidir.
1. Satış Günü : 05/05/2021 günü 12:15 - 12:25 arası
2. Satış Günü : 09/06/2021 günü 12:15 - 12:25 arası
Satış Yeri : İZMİR BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ BİNASI D BLOK K.3 MÜZAYEDE SALONU

İzmir Gaziemir de 15 milyon TL ye icradan satılık gayrimenkul!

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/9 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
 


Geri Dön