28 / 03 / 2024

İzmir, Kütahya, Sakarya ve Tokat'ta turizm merkezleri belirlendi!

İzmir, Kütahya, Sakarya ve Tokat'ta turizm merkezleri belirlendi!

İzmir Bayındır Termal, Kütahya merkez Ortaca, Sakarya Taraklı Termal ve Tokat Akbelen Yaylası turizm merkezi olarak tespit ve ilan edildi. İstanbul İstinye turizm merkezinin sınırı genişletildi



Bazı alanların turizm merkezi, bazı alanların ise kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi olarak ilanı ile bazı turizm merkezlerinin isim ve sınırlarının değiştirilmesi hakkındaki kararın yürürlüğe konulmasına dair Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

     Buna göre,  İzmir  Bayındır Termal, Kütahya merkez Ortaca, Sakarya Taraklı Termal ve Tokat Akbelen Yaylası, ''Turizm Merkezi'' ilan edildi. 

     Denizli Tavas Bozdağ, İzmir Şirince Efes, Karakaya Baraj Gölü, Malatya Hekimhan Yamadağı da ''Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi'' oldu. 

     Kararla, Balıkesir Balya Şifa ve Balıkesir Sındırgı Hisaralan termal turizm merkezi ile Mersin Narlıkuyu-Akyar turizm merkezinin sınırları daraltıldı, İstanbul İstinye turizm merkezi sınırına ekleme yapılarak genişletildi. 

     Artvin Kafkasör turizm merkezinin ismi Artvin Kafkasör Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi, Bursa Dağyenice Termal Turizm Merkezinin ismi Bursa Dağyenice Termal Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi olarak değiştirildi. 

AA


Geri Dön