18 / 04 / 2024

İzmir metro inşaatının yapımı Bozoğlu firmasının!

İzmir metro inşaatının yapımı Bozoğlu firmasının!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Üçyol-Üçkuyular arasındaki metro inşaatındaki tünel ile ilgili tüm sorumluluğun halen Bozoğlu firmasına ait olduğunu bildirdi



Büyükşehir Belediyesi, Üçyol–Üçkuyular arasındaki metronun yapımı ile ilgili takvime uymayan Bozoğlu firmasına 20 Temmuz tarihinde bir ihtarname çekildiği belirtilerek, şu bilgilere yer verildi: "20 günlük süre içinde iş programına uyulmaması durumunda fesih işlemine gidileceğini bildirmiştir. Yasal olarak tünel ile ilgili tüm sorumluluk halen Bozoğlu firmasına aittir. Firma yetkilisinin yaptığı açıklamalar da fesih konusunda  İzmir  Büyükşehir Belediyesinin haklılığını açıkça ortaya koymaktadır.

Bir başka ifadeyle yüklenici firma bu açıklamalarla kendi kendini ihbar etmekte ve taahhütlerini yerine getiremediğini açıkça kabullenmektedir. Bozoğlu firmasının terk ettiği tünelde Büyükşehir Belediyesi tarafından sürekli gözlemler yapılmakta, tünel içindeki mevcut sular Büyükşehir Belediyesinin kendi ekipleri tarafından pompalarla deşarj edilmekte ve bugün itibariyle tünelde sorun yaratacak bir su hareketi bulunmamaktadır." Açıklamada, taahhüdü gereği tünelde çalışması gereken firmanın, sanki konuyla hiç ilgisi yokmuş gibi sorumsuzca açıklamalar yapması konusunda gerekli yasal yollara başvurulacağı da bildirildi.
AA


Geri Dön