19 / 04 / 2024

İzmir Narlıdere Metrosu'nun maliyeti belli oldu!

İzmir Narlıdere Metrosu'nun maliyeti belli oldu!

İzmir'de yapımı devam eden Narlıdere Metrosunda tünel birleşim törenine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer toplam uzunluğu 7.2 kilometreyi bulan metro inşaatının 2 milyar 500 milyon liraya mal olduğunu açıkladı. 



İzmir Büyükşehir Belediye Eski Başkanı Aziz Kocaoğlu 10 Haziran 2018'de Narlıdere Metrosunun temelini atmıştı. Sabah'tan Ertan Gürcaner'in haberine göre; anahtar teslimi ihale edilen projenin yapımını 1 milyar 27 milyon lira bedelle Gülermak Firması tarafından üstlenildi. Proje dahilinde Balçova, Çağdaş, DEÜ Hastanesi, GSF, Narlıdere ve Siteler olmak üzere toplam 7 istasyon yapılması öngörüldü. Kocaoğlu tördende yaptığı konuşmada projenin yapımı için 176 milyon Avroluk dış kredi anlaşması imzalandığını dile getirdi. 

31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerde Tunç Soyer CHP'den  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Bu esnada İzmir Büyükşehir Belediyesi Narlıdere Metro Projede kapsamlı bir revizyon gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi'nin talebi ile hat üzerindeki istasyonların tamamına yakınında yüzde 30 ila 75 arasında küçülmelere gidildi. İstasyon projeleri revize edilirken metrodan inen vatandaşın yeraltından güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçişine olanak sağlayan tünel geçitler de iptal edildi.

İzmir Narlıdere Metrosu nun maliyeti belli oldu!

Bu kapsamdaki en önemli değişiklik Mithatpaşa Caddesi üzerindeki Mehmet Seyfi Eraltaytay Lisesi önünde yapıldı. Öğrencilerin güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçişlerini sağlamak için Narlıdere İstasyonunda yolun her iki tarafını alttan birbirine bağlayan tünel geçişi revizyon kapsamında iptal edildi.

Önceki gün Narlıdere ve Balçova'dan gelen her iki tünelin birleşme töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Narlıdere Metrosunda tünellerin yüzde 82'sinin, istasyonların ise yüzde 35'lik bölümünün tamamlandığını dile getirdi. Sonrasında da yatırım maliyetinin 2.5 milyar lira olduğunu dile getirdi. 

Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu'nun yüzde 82'si tamamlandı!


 


Geri Dön