25 / 04 / 2024

İzmir Sağlık Serbest Bölgesi İzmirli turizm firmalarının umudu oldu!

İzmir Sağlık Serbest Bölgesi İzmirli turizm firmalarının umudu oldu!

İzmir turizm sektörünün önde gelen temsilcileri, Ege - Koop Proje Merkezi' nin Mega Projesi İzmir Sağlık Serbest Bölgesi için İzmirli turizm firmalarının 'umudu' oldu...



İzmir turizm sektörünün önde gelen temsilcileri, Ege-Koop Proje Merkezi'nin Mega Projesi  İzmir  Sağlık Serbest Bölgesi için İzmirli turizm firmalarının 'umudu' oldu. 


CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Türkiye'nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan Travel Turkey İzmir Fuarı'nın açılışı öncesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdulaziz Ediz, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, ETİK Genel Sekreteri Şinasi Akçay ve sektörün önde gelen 30'a yakın temsilcisi ile biraraya geldi. 


Davet ettikleri Aslan'a projenin sağlık turizmini de tetikleyerek kent turizmini içinde bulunduğu kısırdöngüden kurtarabileceğini belirten Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler," Bakanlar Kurulu'nun gündeminde yeralan proje için her türlü girişimde bulunacağız" dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan da, " EXPO kaybedildi ama Sağlık Serbest Bölgesi Projesi'ni EXPO'dan çok daha değerli buluyorum" ifadelerini kullandı. 


"Antalya'ya 12 Milyon İzmir'e 1 Milyon Turist. Neden?" İzmir'in büyük turizm pastasından en az pay alan kentlerden biri olduğunu, son yıllarda kenti ziyaret eden turist sayısında herhangi bir artış yaşanmadığını belirten Aslan," Oysa İzmir'de herşey var. Kültür var, sanat var, deniz var, termal var, doğa var, 5 bin yıllık koca bir tarih var. Turizm kenti olmak için fazlasına sahibisiz. 


Buna karşın son yıllarda turistin İzmir'e gelmediğini görüyoruz. Eğer bugün ülkemize gelen 36 milyon turistten Antalya'ya 12 milyon İzmir'e ise sadece 1 milyonu uğruyorsa bunu herkes iyi düşünmeli, nedenlerini iyi analiz etmeli. Turizm ülkenin bacasız sanayisidir, İzmir'i de kurtaracak önemli ayaklardan biridir" dedi. Bu konuda atılacak çok adımın olduğunu kaydeden Aslan, sıfırdan bir turizm politikası geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Aslan, şunları söyledi: " Acilen turizm politikası belirlenmeli. 2014 yerel seçimlerinde yeni bir model ortaya konulmalı. Özellikle Büyükşehir Belediyesi bunun lokomotifi olmalı. 



Belediye bünyesinde turizm sektörüne dair bir yapılanmaya gidilmeli, Genel Sekreter Yardımcılarından biri sadece turizm konusuna odaklanmalıdır. Turizm bütçesi de ayrıca oluşturulmalıdır. Ege-Koop Proje Merkezi olarak açıkladığımız beş vitrin projenin de kent turizmine büyük katkı yapacaktır. Hava Treni, Deniz Otobüsü, 3 Boyutlu Otobüs gibi yeni nesil ulaşım sistemleri binlerce insanı İzmir'e çekecektir." 


Anayurt Gazetesi 


Geri Dön