26 / 04 / 2024

İzmir Sarnıç Kültür Merkezi Kasım'da açılacak!

İzmir Sarnıç Kültür Merkezi Kasım'da açılacak!

İzmir Gaziemir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Sarnıç Kültür Merkezi'nin yapımında sona gelindi. Toplam 2 milyon 297 bin liraya mal olan merkezin Kasım'da açılması planlanıyor.



Gaziemir Belediyesi ve  İzmir  Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatih Mahallesi'nde yapımına başlanılan Sarnıç Kültür Merkezi'nde sona yaklaşıldı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, toplam bin 80 metrekare alanda inşa edilen kültür merkezinin 2 milyon 297 bin liraya mal olduğu açıklandı. Projenin Kasım ayında vatandaşın hizmetine açılması planlanıyor.

85 metrekarelik özel sahneye sahip merkezin 150 kişilik salonu bulunuyor. Sanatçıların ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına tüm ayrıntıların düşünülerek tasarlandığı özel kulisler ve fuar alanları yer alıyor.

Bodrum katıyla birlikte 4 kattan meydana gelen yapının 200 araçlık otoparkı bulunuyor. Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Gaziemir'i kültür sanatta marka yapmak için çalıştıklarını söyledi.

Şenol, "Belediyeler kentleri sadece fiziki anlamda geliştiren kurumlar olmamalıdır. Belediyeler kentin tarihine, kültürüne, sanat ve sosyal yaşantısına sahip çıkarak kentlere kimlik kazandırmalıdır. Bizde bu anlayışıyla Gaziemir'i kültür sanatta marka haline getiren çalışmalar hayata geçirdik. Bu çalışmalarımızı da fiziki projelerimizle destekleyerek daha da geliştiriyoruz. Sarnıç bölgemizde hayata geçirdiğimiz bu kültür merkeziyle bölgedeki önemli bir eksikliği gidererek halkımızın ihtiyaçlarını karşılayacağız" ifadelerini kullandı.


Geri Dön