29 / 03 / 2024

İzmir stat hasreti çekiyor!

İzmir stat hasreti çekiyor!

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, İzmir'in stat hasreti çektiğini belirtti. Erten, Karşıyaka Stadı'nın ihalesinin iptal edilmemesi gerektiğini savunan isimlerden...



İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, dün beraberindeki yönetici arkadaşları Fatih Tanfer, Erdem Meço ve Musa Turan ile birlikte Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Ercan Demir'i ziyaret etti. Erten, Türkiye'de kentlerin en az ikişer stada sahip olduğunu İzmir'in ise ideal şartlarda futbol oynanacak bir modern stadın hasretini çektiğini vurguladı. Erten, çeşitli engelleme ve bahanelerle İzmir'in statlara sahip olma konusunda en az 3 yıl yitirdiğini belirterek, "Karşıyaka Stadı'nın ihalesinin iptal edilmesi hata oldu. Şimdi yeni ihaleyle çok daha büyük meblağa malolacak, zaman kaybı da cabası" diye konuştu.


Türkiye'de çeşitli kentlerin en az 2-3 stada sahip olduğunu hatırlatan Erten, İzmir'in Atatürk Stadı ve Doğanlar Stadı'na mahkum olduğunu belirtti, "İzmir'in yapacağı hamlelerde Başbakan,  İzmir  Milletvekili Binali Yıldırım büyük şans. Sayın Yıldırım ne proje götürsek onaylatıyor. İZVAK'ın götürdüğü her proje onaylanıyor. Öyleyse bu büyük imkandan yararlanmalı, gerçekçi projeler götürerek spora hizmetine fırat vermeliyiz. Engellemelerle bir yere gidemeyiz" dedi. Göztepe'nin Gürsel Aksel Stadı için ihaleyi beklediğini, Alsancak Stadı ile ilgili önemli gelişmelerin yaşandığını söyleyen Erten, Karşıyaka Stadı için de çıkış yollarının arandığını söyledi.


Hayalimdeki stat projesi


Erten, "Kentin göbeğinde 250 bin metrekarelik spor alanımız var. Buraya spor tesisi anlamında her şeyi yapabiliriz. Stadyum, atletizm stadı, spor salonu ve daha neler neler... Ve sadece 100 bin metrekaresine. Kalan 150 bin metrekareye kulüplerimizin faliyetlerini sürdürecekleri önemde gelir getirici tesisler yapılabilir. Bunun için hep birlikte proje geliştireceğiz ama öncelikli hedefimiz Karşıyaka, Göztepe ve Alsancak stadları. Ankara'daki spor teşkilatımız da artık bu stadın bu şartlarda spora hizmet veremeyeceğini anladı" dedi.


"Her zaman yanınızdayız"


Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Ercan Demir, İZVAK Başkan ve yöneticilerine yapacakları hizmetlerde her zaman olduğu gibi katkıda bulunmak için söz verdi. Demir, "122 yıldır yayın hayatını sürdüren Türkiye'nin en eski gazetesi YENİ ASIR, her zaman sporun ve sporcunun yanında olmuştur. Yapacağınız etkinliklerde her zaman yanınızda olacağımızın bilinmesini isteriz" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön