25 / 04 / 2024

İzmir Uzundere'deki imar ve tapu sorunu çözülecek!

İzmir Uzundere'deki imar ve tapu sorunu çözülecek!

Karabağlar'a giderek bölge halkıyla buluşan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, kentsel dönüşümle alakalı problemlerin yakından takipçisi olacak CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Karabağlar'da Uzundere'ye giderek bölge halkıyla bir araya geldi.



Karabağlar'a giderek bölge halkıyla buluşan CHP  İzmir  Milletvekili Özcan Purçu, kentsel dönüşümle alakalı problemlerin yakından takipçisi olacak CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Karabağlar'da Uzundere'ye giderek bölge halkıyla bir araya geldi. 


Purçu, vatandaşların kentsel dönüşümle ilgili sıkıntılarını ve taleplerini dinledi. Purçu, Uzundere'de imar ve tapu sorunu yaşandığını belirtti. Bu konuda yaşanan mağduriyetle ilgili Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile görüşen Purçu, Milli Emlak Müdürlüğüne bağlı arazilerin belediyeye geçişi tamamladıktan sonra tapu çalışmalarının yapılması halinde sorunun çözülebileceğini kaydetti. O bölgenin çöp arıtma tesisi olması hakkındaki düşüncenin mecliste gündeme gelmesinin de endişe yarattığını söyleyen Purçu, gerekli adımların atılacağını belirtti. 


Uzundere'de kentsel dönüşümle ilgili imar ve tapu sorunu hakkında bölge halkını dinlediğini ifade eden Özcan Purçu, "Uzundere 300 yıllık bir köy. Bu köyde ciddi sıkıntılar var. Özellikle çıkan haberler, belediye meclisinde alınan bir karar var. Bu konuyla ilgili köylerde ciddi bir endişe oluştu. Bu konuyla ilgili beni çağırdılar. Ben de hem vatandaşlarımızla hem de Karabağlar Belediye Başkanımızla görüştüm. Yıllardan beri süren imar ve tapu sorunu inşallah en kısa sürede çözülecek. Takibim daha yeni başladı. Haftaya tekrar Muhittin Bey ile tekrar görüşeceğim. Bu konuyu çözmek için elimden geleni yapacağım. Sonuçta oradaki köylerimiz bizim vatandaşlarımız, onların mağdur olması bizimde mağdur olmamız anlamına gelir" dedi. 


Türkiye'de artık köylerin tüm özelliklerini yitirdiğine dikkat çeken Purçu, Uzundere'ye sahip çıkacaklarını dile getirdi. Purçu şu ifadeleri kullandı: "Köy statüsü artık kalmadı, Türkiye'de üretim yapan yerler kalmadı. Köylerin tüm özellikleri yitiı ildi. O köyün de yok olmasını istemiyoruz. O köye sahip çıkmak için gittim." 


Ege Telgraf


Geri Dön