19 / 04 / 2024

İzmir Yeşildere'de son 2 bina yıkılınca alan yeşil olacak!

İzmir Yeşildere'de son 2 bina yıkılınca alan yeşil olacak!

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, Yeşildere'de Bakanlar Kurulu Kararı ile "Afete Maruz Bölge" ilan edilen 2 hektar üzerinde yer alan 153 yapının 15l'inin tahliyesini ve yıkımını gerçekleştirdi.



Kadifekale-Konak kentsel yenileme projesinin devamı olan 2 hektarlık alanda kalan son 2 binanın da yıkılmasının ardından bölgenin yeşillendirilmesi hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi ayrıca, Yeşildere heyelan bölgesindeki vatandaşları, Noter huzurunda çekilen kurayla Uzundere'deki yeni konutlarına kavuşturdu. 

Uzundere'deki C-6 Blok'ta yer alan 56 daire için 49 vatandaş kuraya katıldı. 

12 vatandaş ise kendi seçtikleri farklı daireler için ayrı sözleşme yapmayı tercih etti. 1978 yılındaki Bakanlar Kurulu kararıyla "Afete Maruz Bölge" ilan edilen Kadifekale'deki 42 hektar alan üzerindeki İmariye, 19 Mayıs, Vezirağa, Hasan Özdemir, Yeşildere, Kosova, l.Kadriye, Altay ve Kadifekale mahallelerinde 20 Temmuz 2006 tarihinde kamulaştırma kararı alınmıştı.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, heyelan bölgesinde bulunan 1968 yapı için 2007'de başlayan yıkımlar kapsamında şu ana kadar 1967 binayı yıktı. Kale'nin ağaçlandırılması çalışmaları devam ediyor. 

Gürçeşme heyelan bölgesinde ise 2 hektar alan üzerinde yer alan 120 yapının yıkımı gerçekleştirildi. 


Ege Telgraf


Geri Dön