23 / 04 / 2024

İzmir'de deprem bilançosu 700 milyon TL!

İzmir'de deprem bilançosu 700 milyon TL!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında bilanço bedeli belirlenmeye başladı. DASK'tan alınan bilgilere göre; dosya sayısının 40 bine ulaşması beklenirken toplam sigorta ödemelerinin de 600-700 milyon liraya çıkacağı ön görülüyor. 



İzmir Seferihisar'da meydana gelen depremin ardından Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) çalışmalara başladı. Sabah'tan Barış Ergin'in haberine göre; DASK, 14 ilden 15 bin hasar ihbarı geldiğini açıkladı. Bu rakamın 14 bini ise İzmir'den olurken sayının 40 bine çıkması bekleniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan DASK Genel Sekreteri Serpil Öztürk, "Nihai olarak 40 bin rakamına ulaşma yönünde bir beklentimiz var şu anda. Bugüne kadar DASK tarafından yapılan ödeme 15 milyon liraya ulaştı. Tüm dosyalar bize ulaşınca rakamın 600-700 milyona çıkacağını düşünüyoruz" dedi.

İzmir de deprem bilançosu 700 milyon TL!

Hasarlar geniş alana yayıldı 

Depremden bu yana sahada yer aldıklarını ve 110 uzman eksperin bölgede çalıştığını belirten Öztürk, "Hasarlı yapılar gelmeye devam ediyor. Az hasarlı ancak büyük bir alana yayılmış bir depremle karşılaştık. En büyük hasar Bayraklı'da oldu. Ancak ağırlıklı olarak Karşıyaka ve Bornova'dan da yeni hasar tespitleri gelmeye devam ediyor" şeklinde konuştu.

Poliçe yüzde 37 arttı 

İzmir depreminin Türkiye genelinde günlük poliçe üretimini yüzde 37 artırdığını söyleyen Öztürk, "Ege Bölgesi'nde yüzde 56'lık bir DASK oranı vardı. Yüzde 59'lara kadar geldi. Ege'de yüzde 118, İzmir'de yüzde 169, Türkiye genelinde yüzde 37 arttı. DASK,  İzmir  dahil depremden etkilenen toplam 14 ilden 9 Kasım itibarıyla yaklaşık 15 bin hasar ihbarı aldı. sonuçlanan dosyalar için 15 milyon TL tazminat ödemesi yaptı. İzmir'deki ikinci DASK İletişim Merkezi de Sakarya Caddesi'nde hizmete girdi. Depremin ardından İzmir'deki Zorunlu Deprem Sigortalı konut sayısı 635 bin 55'ten 660 bin 954'e yükseldi. Muğla bölgedeki en yüksek orana sahip şehir olarak dikkat çekiyor. Muğla'da oran yüzde 75. En düşük şehir ise yüzde 36 ile Afyonkarahisar oldu" dedi.

İlk DASK merkezi açıldı 

İzmir depremi DASK'ın bölgede  iletişim merkezi kurduğu ilk vaka oldu. DASK, ikinci DASK İletişim Merkezi'ni Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve AFAD işbirliğiyle Sakarya Caddesi üzerindeki İyilik Noktası'nda açtı. Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi sahibi olan ve evleri depremden hasar gören vatandaşlar, bu merkezden hasar ihbarını nasıl yapacakları ile ilgili bilgi alıp hasar dosyalarını takip ediyor.

İzmir'de ağır hasarlı 506 bina acil yıkılacak!

Depremde sadece DASK yeterli değil!

Murat Kurum: 153 vatandaşımıza 6,3 milyon liralık DASK ödemesi yapıldı!


Geri Dön