23 / 04 / 2024

İzmir'de depremzedelere yapılan taşınma yardımının iadesini isteyen AFAD'dan geri adım!

İzmir'de depremzedelere yapılan taşınma yardımının iadesini isteyen AFAD'dan geri adım!

İzmir'de hatalı raporlar sebebiyle depremzedelere yapılan taşınma yardımlarının iade edilmesini talep eden AFAD, gelen tepkilerin ardından talebini geri çekti.



İzmir'in Bayraklı ilçesi Manavkuyu Mahallesi’nde yer alan ve2 bloktan oluşan Mustafa Bey Apartmanı, 30 Ekim 2020’de 119 kişinin hayatını kaybetmesine ve 1034 kişinin yaralanmasına sebep olan depremin ardından yapılan hasar tespit çalışmalarında “orta hasarlı” olarak belirlendi. Cumhuriyet'ten Muhammed Özmen'in haberine göre; 31 daireye AFAD ve  İzmir  Büyükşehir Belediyesi tarafından taşınma yardımları yapıldı. 

İzmir de depremzedelere yapılan taşınma yardımının iadesini isteyen AFAD dan geri adım!

Depremzede konut sahiplerine 5 bin, kiracılara ise 2 bin 500 TL yardım ödendi. İki bina tamamen tahliye edildi. Depremzedeler maddi ve manevi zorluklar yaşayarak yeni evlere taşındı. Fakat, aradan geçen 3.5 ay sonrasında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, binalarda yeniden incelemelerde bulundu ve bu kez “az hasarlı/oturulabilir” raporu verdi. AFAD, vatandaşlara gönderdiği SMS mesajında IBAN numarası vererek ödenen nakdi yardımların iade edilmesini talep etti. 

Cumhuriyet'in gündeme getirdiği yardım paralarının iadesi istemi, tepkiler üzerine geri çekildi. AFAD, vatandaşlara gönderdiği yeni SMS mesajında, iade talebinin “sehven” yapıldığını belirtti. Vatandaşlardan nakdi yardım ödemesinin iadesi ile ilgili mesajın dikkate alınmaması söylendi.

İzmir depreminden sonra orta hasarlı denen binaya yeni rapor: Az hasarlı, oturulabilir!


Geri Dön