29 / 03 / 2024

İzmir'de mülteciler için otel konforunda kabul merkezi!

İzmir'de mülteciler için otel konforunda kabul merkezi!

Açılışı için son hazırlıkların yapıldığı 750 kişi kapasiteli otel konforundaki merkezde Suriyelilerin de barındırılacağı öğrenildi.



Türkiye'ye yasadışı yollardan giren yüzlerce kaçağın, Avrupa ülkelerine gitmek için geldikleri İzmir'de, Avrupa Birliği'nin de desteğiyle bir çalışma başlatıldı. Yaklaşık iki yıl önce, Harmandalı Mahallesi'nde, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün projelendirdiği, Mülteci Kabul ve Barınma Merkezi'nin inşaatına başlandı. Yapılan çalışmalarla bina inşaatı tamamlandı. 60 dönümlük alanda kurulan, 750 kişi kapasiteli merkezde kalanların, belli zamanlarda dışarıya çıkma haklarının da bulunacağı öğrenildi. Ayrıca merkezde, televizyon izleme odalarının, internet salonunun, berber salonunun, terzi, çocuk oyun alanları, spor salonu, yemekhane, sağlık merkezi, çamaşırhane gibi bölümlerin de bulunacağı ifade edildi. Mültecilerin eğitimi için de, çeşitli branşlarda, sınıflar ve atölyelerin kurulacağı, özel bakıma muhtaç olan mülteciler için de, yine bakım odaları hazırlanacağı vurgulandı. 


AMACINA UYGUN 

İzmir'deki merkezin yapımının Valilik, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Çiğli Belediyesi'nden yetkililerin de dahil olduğu ortak bir koordinasyonla yürütüldüğü kaydedildi. AB'nin de desteklediği projeye göre, önceki açıklamalarda, merkezde sadece iltica başvurusunda bulunan yabancı uyrukluların kalacakları açıklandı.  İzmir  Valisi Mustafa Toprak da, merkezin Suriyelilere tahsis edileceği gibi bir durumunun söz konusu olmadığını, tesisin projeye uygun olarak kullanılacağını ancak belli bir bölümünde Suriyelilerin barındırılabileceğini söyledi. 


Sabah


Geri Dön