27 / 04 / 2024

İzmir'de yağış nedeniyle bazı ev ve işyerlerini su bastı!

İzmir'de yağış nedeniyle bazı ev ve işyerlerini su bastı!

İzmir her yağmurda olduğu yine felç oldu. Buca, Güzelyalı, Bornova, Bostanlı başta olmak üzere kentin bir çok yerinde evlerin ve işyerlerinin zemin katları su içinde kaldı.




İzmir her yağmurda olduğu yine felç oldu. Buca, Güzelyalı, Bornova, Bostanlı başta olmak üzere kentin bir çok yerinde evlerin ve işyerlerinin zemin katları su içinde kaldı. Büyükşehir ekipleri müdahalede yetersiz kalırken vatandaşlar her yağmurda olduğu gibi yine kendi başının çaresine baktı.

Konak'ın Gültepe semti Adem Yavuz Caddesi'nde göle dönen yolda 35 R 8153 plakalı araç mahsur kalırken ismi öğrenilemeyen bir şoför mahallelinin yardımı ile kurtarıldı. Göle dönen yolda hasta taşıyan bir ambulans geçmeye çalıştı, fazla ilerleyemeyen ambulans geri dönüp başka bir yoldan hastaneye gitmek için yoluna devam etti. Mahalle sakinlerinden Hamit Yava, "Bu caddede belediye kanalizasyon yapmak için çukur açtı. İki gündür açık olan çukuru kapatmadıkları için yağmurla birlikte göle döndü. Bu yolun sorunlarını çözemediler" dedi.

Mahalle sakinleri de yolun yapılmamasında şikayet etti. Zemin katta bulunan bazı ev ve iş yerlerinde su baskınları olduğu öğrenildi. Mersinli'de bir elektrik direğine yıldırım çarptığı ancak olayda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi. Meteoroloji 2'inci Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, meteoroloji radarından alınan son verilere göre,  İzmir  merkez ilçeleri ile Güzelbahçe, Urla, Karaburun, Narlıdere, Menemen, Foça ve Menderes ilçelerinde yağışların sağanak şeklinde süreceği bildirildi.

Ege bölgesi'nde ise bölge genelinde havanın hafta sonuna kadar sağanak ve yer yer gök gürültülü yağışlı geçeceği tahmin edildiği belirtilirken yağışların İzmir, Aydın ve Muğla'nın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiği ifade edildi.




Yeni Asır


Geri Dön