24 / 04 / 2024

İzmir kent haberleri

İzmir kent haberleri

2009'da Harmandalı'daki çöp tesisini 24 ayda boşaltmayı planladıklarını söyleyen Kocaoğlu, oda temsilcileriyle yaptığı toplantıda bu kez 2019'a kadar bu sorunu çözmek istediğini söyledi

İzmir Tire'de asfalt çalışmaları başlatıldı!

İzmir'in Tire ilçesinde önceden belirlenen cadde ve sokaklarda asfaltlama çalışmaları başlatıldı.

İzmir'de yağış nedeniyle bazı ev ve işyerlerini su bastı!

İzmir her yağmurda olduğu yine felç oldu. Buca, Güzelyalı, Bornova, Bostanlı başta olmak üzere kentin bir çok yerinde evlerin ve işyerlerinin zemin katları su içinde kaldı.

İzmir'de hasar tespit çalışmaları sürüyor!

İzmir'i sular altında bırakan sel felaketin yaraları sarılmaya çalışılırken, hasar tespit çalışması sürüyor. İzmir Vali Yardımcısı Adem Karahasanoğlu, selin hasarını belirlemeye devam ettiklerini, mağdurlara da gerekli yardımların sürdüğünü belirtti

İzmir'e 100 yeni otobüs daha geliyor!

İzmir'e 100 yeni otobüs daha gelecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu: "Toplu ulaşımda ÖTV ve yüzde 18 KDV indirilirse, vatandaşı daha ucuza taşıma imkanımız olacak" dedi...

İzmir'e 2 milyon liraya liman yapılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'e 2 milyon yolcuya hizmet verecek yeni bir limanın yapılacağını belirtti...

Depremle Yaşam Sempozyumu kentsel dönüşüme rehber olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kent Konseyi ve TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ile "Depremle Yaşam Sempozyumu" yapıldı. Sempozyum kitap haline getirilerek kentsel dönüşüme rehber olması hedefleniyor.

İzmir nasıl dirençli kent olur?

İzmir’de 30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem ve 2 Şubat 2021 tarihinde yaşanan sel felaketi, dirençli kent kavramının önemini gözler önüne serdi. Uzmanlar, afete hazırlık ve dirençli kent konularında açıklamalar yaptı...

Tunç Soyer: Zenginlerin de metroya bineceği bir kent yaratacağım!

İzmir projelerini anlatan CHP'nin İzmir'in başkan adayı Tunç Soyer, "Zenginlerin de metroyu tercih edeceği bir kent yaratacağım" dedi..

İzmir’in ilk kent müzesi açılıyor!

Kültür, sanat alanlarında çalışmaları destekleyen Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir’in ilk kent müzesinin açılış müjdesini verdi. Proje için eski un fabrikası aslına sadık kalınarak müzeye dönüştürülecek. 

Biva Kent'te 1.400 TL taksitle hemen teslim daireler!

İzmir Çiğli Harmandalı'nda hayata geçirilen Çiğli Biva Kent projesinde 1.400 TL taksitle ev sahibi olmak mümkün...

İzmir'de küçük sanayi siteleri kent dışına taşınıyor!

Bakan Özlü’nün küçük sanayi sitelerinin kent dışına taşınacağını açıklamasının ardından gözler İzmir’deki 2 milyon metrekare büyüklükteki 7 bölgeye çevrildi. İzmir’in önünü açacak projeyle kente 20 milyar liralık yatırımla 35 bin konut, 15 bin dükkan ve onlarca AVM yapılabilecek

İzmir Yeni Kent Merkezi imar planına iptal davası!

Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası, bakanlığın İzmir Yeni Kent Merkezi’nde 140 bin metrekarelik Tariş arazilerini kapsayan ve Mayıs ayında onaylanan imar planlarının iptali için dava açtı.

Karabağlar Ulusal Kent Meydanı Tasarım Yarışması'na yoğun ilgi!

İzmir Karabağlar Belediyesi tarafından başlatılan Ulusal Kent Meydanı Kentsel Tasarım Proje Yarışması'na yoğun ilgi geldi. Yarışmanın birincisine 75 bin TL ödül verilecek.

İzmir Karabağlar'a yeni kent meydanı geliyor!

İzmir'de Alyanak Bulvarı üzerinde bulunan 4 hektarlık alana kent meydanı yapacak. Meydanda açık otoparklar, meydan, çocuk oyun alanları ve dinlenme alanları yer alacak.

Konak Yeni Kent Merkezi plan notları onaylandı!

İzmir Yeni Kent Merkezi'nin Konak ilçesi sınırlarını kapsayan kesiminde Konak Belediye Meclisi'nde tıkanan plan notları krizi aşıldı.

Konak'taki 'Yeni Kent' krizi çözüldü!

İzmir'de uzun süredir merakla beklenen ve tartışmalara neden olan Yeni Kent Merkezi imar planı krizi çözüldü.

İzmir Yeni Kent Merkezi'nin imar planları için görüşülecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yeni Kent Merkezi Salhane Bölgesi 1/1000'lik planlarıyla ilgili ilk kez konuştu. Kocaoğlu, planın bu ay Büyükşehir Meclisi'nde görüşüleceğini söyledi.

İzmir'in deprem master planı güncellenmeli!

Doğal Afetlerde Kadınlar Çalıştayı'nda İzmir'in afet planı ile ilgili üç önemli adım için değerlendirmeler yapıldı. İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu, 18 yıl önce hazırlanan İzmir'in deprem master planının bir an önce güncellenmesi çağrısında bulundu.

İzmir kent haberleri Haberi

İzmir kent haberleri

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, meslek odalarının temsilcileriyle bir araya gelerek İzmir'in katı atık yönetimi ve Yamanlar Dağı eteklerine yapılması planlanan bertaraf tesisiyle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Odalardan gelen talep üzerine düzenlenen ve belediye bürokratlarının yer aldığı toplantıda Kocaoğlu, başkanlık süresinin sonu olan 2019'da tesisi bitirmeyi hedeflediğini söyledi. Üç dönemdir başkanlık koltuğunda oturan Kocaoğlu, 2007 ve 2009'da Harmandalı'daki sorunun çözümü için süre vermiş, ancak sonuç çıkmamıştı. 


EMİRALEM ÖNERİSİ 

Harmandalı'da çöpler 23 yıldır vahşi depolama yöntemiyle sıkıştırılıyor. Türkiye'nin üçüncü büyük şehri İzmir'de modern bir katı atık bertaraf tesisinin olmaması kentin en önemli sorunlarından biri. Patlama riskinin yanında çöplükten çevreye yayılan koku nedeniyle bölge halkı yıllardır sıkıntı yaşıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin yıllardır yapamadığı Katı Atık Bertaraf Tesisi projesi, Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı eteklerinde...