23 / 04 / 2024

İzmir'deki imar çalışmaları meclis gündeminde!

İzmir'deki imar çalışmaları meclis gündeminde!

Bakanlığın İzmir ilini kapsayan imar çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Bedri Serter, Bakanlığın İzmir ilini kapsayan imar çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Serter, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP Sertel, ''Geçtiğimiz hafta İstanbul'da gerçekleşen 5.8 şiddetindeki deprem sonrası sadece İstanbul'un değil bundan sonrasında İzmir gibi tehlikeli fay hatlarının yer aldığı şehirlerin de olası deprem riski hazırlanmasıyla beraber imar yönetmelikleri de tartışmalıdır. Bu noktada İzmir'in herhangi bir imar yönetmeliğinin olmadığı varsayılırsa olası deprem hazırlık için acil eylem planlarını hayata geçirmek elzemdir'' diye konuştu. 

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter'in soruları:
1- Bakanlığınızın İzmir'e dair imar yönetmeliğine ilişkin 2020 ve sonrası için kısa vadede öngörülen çalışmalar nelerdir?
2- Bakanlığınız, İzmir şehir imar yapısına dair çalışmalarda ilgili odalar ve sivil toplum örgütleriyle ne gibi ortak çalışmalar yapmaktadır?


Geri Dön