18 / 04 / 2024

İzmir'deki kentsel dönüşüm için TOKİ önerisi!

İzmir'deki kentsel dönüşüm için TOKİ önerisi!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir'de tamamlanmayan kentsel dönüşüm projesinin TOKİ tarafından üstlenilmesi yönünde talepte bulundu. 



AK Parti  İzmir  İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Karabağlar ilçesindeki Yurdoğlu ve Uzundere mahallelerinde bitmeyen kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik İzmir Büyükşehir Belediyesinin tapuları devretmesi durumunda dönüşümün Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle ile yapılmasına destek vereceklerini dile getirdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Sürekli, Yurdoğlu Mahallesi'nde, kentsel dönüşüm hedeflenen Yurdoğlu ve Uzundere mahallelerinde oturan vatandaşlarla bir araya gelerek problemlerini dinledi.

İzmir deki kentsel dönüşüm için TOKİ önerisi!

İzmir Büyükşehir Belediyesinin 2010 senesinde kentte 7 bölgede kentsel dönüşüm çalışması hedeflediğini söyleyen Sürekli, 11 sene sonunda Bayraklı'daki projenin iptal edildiğini, 6 bölgede çalışmaların devam ettiğini bunlardan birinin de Karabağlar'da olduğunu dile getirdi. Sürekli, Karabağlar'da 4 etap şeklinde hedeflenen çalışmalar kapsamında 1. ve 2. etapta 774 konutun yapılıp hak sahiplerine teslim edildiğini söyleyerek şu bilgileri aktardı:

"Ama 3. ve 4. etap olan Yurdoğlu ve Uzundere mahallelerinde büyük bir sıkıntı hasıl oldu. Bu iş başlayalı 11 yıl oldu, 9 yıl önce sözleşmeler yapıldı ama bugüne kadar hiçbir sonuç alınmadı. Mahalle sakinleri, sorunlarını pazar günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ifade ettiler. O görüşmede, mahalle sakinleri bir çözüm isterken Sayın Kılıçdaroğlu da 'O zaman hükümet, devlet yapsın' beyanında bulundu. Mahalle sakinlerinin de 'o zaman tapularımızı verin, bu işi hükümet yapsın' şeklinde beyanları oldu."

 "Bu hızıyla bu dönüşüm 36 yıl sürer"

Hükümet partisi İzmir temsilcileri olarak Büyükşehir Belediyesinin, sözleşmeyi feshetmesi ve tapuları geri vermesi durumunda  TOKİ  desteği ile kentsel dönüşümü hızlandırma amaçlarını mahalle sakinlerine ilettiklerini belirten Sürekli, şöyle devam etti:

"Bir taraf 'hükümet yapsın' öbür taraf da 'tamam hükümet yapsın, tapuları verin' diyor. Bu aşamada bu gerçekleşirse bizler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı TOKİ marifetiyle bu kentsel dönüşümün yapılması konusunda desteğimizi mahalle sakinlerine ifade ettik. Bu süreci yakından takip edeceğiz. Mahalleli soruyor, 'pazar günü öyle beyanları oldu ama tapularımız verilmezse ne olacak' diye. Bu işin takipçisi olacağız.

İzmir deki kentsel dönüşüm için TOKİ önerisi!

Limontepe'de 1533 tane konutu TOKİ yaptı. İzmir'de şu ana kadar 20 bin konut, statlar yapıldı TOKİ tarafından. 2 bin 584 adet konut sosyal projeler kapsamında devam ediyor. TOKİ 2 milyar liralık burada hizmet yaptı, 2 milyarlık projeler de devam ediyor. Onun için bunu yapmaya devletimiz, hükümetimiz, bakanlığımız muktedirdir, yaparız. 'Büyükşehirin bu hızıyla bu dönüşüm burada 36 yıl sürer' diyor arkadaşlar. Biz de hesapladık, bu konutların yapılması 50-60 yılı bulur. Onun için bir an önce mağdur vatandaşların sorununun çözümü için harekete geçilmeli."

Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca ile muhtarlar da katılım sağladı. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 24 Ekim'de, İzmir'deki toplu açılış törenine katıldığı esnada Uzundere Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümün tamamlanmamasını protesto eden grupla bir araya gelmişti.

İzmir Uzundere kentsel dönüşüm projesine vatandaşlardan tepki!


Geri Dön