20 / 04 / 2024

İzmir'deki stadyumların inşaatında son durum!

İzmir'deki stadyumların inşaatında son durum!

Alsancak ve Atatürk Stadyumlarının bakımda olması nedeniyle PTT 1. Lig'de mücadele eden İzmir takımlarının iç saha maçları için alternatif gösterilen Doğanlar Stadı'nda çimlendirme çalışması yapıldı.



İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi'nin işbirliğiyle yapımı süren, 6 bin 700 seyirci kapasiteli Doğanlar Stadı'nın yeni sezona yetişmesi için çalışmalar devam ediyor.


İzmir'deki stadyum sorununa çözüm getirmesi beklenen Doğanlar Stadı'nda zemin hazırlığının ardından çim tohumları ekildi. İlk tohumları Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile Altınordu Kulübü Başkanı Mehmet Seyit Özkan attı. 


Çimlerin bir ay sonra biçilecek hale geleceği, 3 ay sonunda maç yapmaya uygun olacağı bildirildi. Kapasitesi kademeli olarak 12 bin 500 kişiye çıkarılacak statta, profesyonel lig maçlarının oynanması için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile görüşmelerin sürdüğü kaydedildi.



"Şampiyonluk görmek istiyoruz"



Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, stadyumu en kısa zamandan yeni sezona yetiştirmek istediklerini belirterek, "Attığımız bu tohumların en kısa zamanda yeşerdiğini görmek istiyoruz. Burada  İzmir  kulüplerimizin şampiyonluklarını yaşamak istiyoruz. Passolig sisteminin de kurulmasının ardından ocak ayından itibaren burada lig maçları rahatlıkla oynanabilir" dedi.


Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan da stat zeminiyle ilgili Göztepe ve Bornova Belediyesi ile ortak hareket ettiklerini belirterek, "Güçlerimizi birleştirince ortaya güzel tablolar çıkıyor. Ligin ikinci yarısından itibaren Altınordu olarak maçlarımızı bundan böyle Doğanlar Stadı'nda oynayacağız" diye konuştu.


 

Metin Oktay'ın heykeli dikilecek



Özkan, yanında getirdiği Metin Oktay'ın bir kafa golü fotoğrafını da Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'ya göstererek, Doğanlar Stadı'nın girişine Metin Oktay'ın bronz bir heykelini yaptırmak istediklerini söyledi. 


Atila, Özkan'ın teklifinin kendilerini sevindirdiğini, belediye meclisi onayının ardından heykelin yapılabileceğini bildirdi.



AA


Geri Dön