24 / 04 / 2024

İzmir'e 10 yeni otopark müjdesi!

İzmir'e 10 yeni otopark müjdesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı bölgelerine, biri “tam otomatik” olmak üzere 3 bin 386 araç kapasiteli 10 otopark daha inşa edecek.



Türkiye’de yerel yönetimlerin yaptığı ilk tam otomatik katlı otopark olan Alsancak Otoparkı,  Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı, Atatürk Kapalı Spor Salonu Önü Yeraltı Otoparkı, Bahriye Üçok Yeraltı Otoparkı, Kültürpark Yeraltı Otoparkı, Buca Kasaplar Meydanı Yeraltı Otoparkı, Gaziemir Semt Garajı Otoparkı ve Alaybey Katlı Otoparkı’nı inşa eden  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılında bu alanda yeni yatırımlara imza atacak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Hatay’da katlı otopark ile Yeşilyurt’ta yeraltı otoparkı inşaatlarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar, Karşıyaka, Bayraklı ve Konak bölgelerinde 8 otopark daha planladı.
İzmir Büyükşehir, öncelikle 160 araçlık Karabağlar Selvili Yeraltı Otoparkı ile 630 araçlık Bayraklı Adliye Tam Otoparkı’nın yapımı için bir ihale düzenleyecek.

Hatay bu yıl, Yeşilyurt önümüzdeki yıl hazır


Hatay semtinin otopark ihtiyacını gidermek için “Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı”nı inşa eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, aynı bölgede projelendirilen ikinci katlı otoparkı ise Hatay 100 Sokak’ta hayata geçiriyor. 429 araç kapasiteli otopark bu yıl yaz aylarında açılacak. Karabağlar Yeşilyurt Yeraltı Otoparkı’nın inşaatına da başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi,  Kültür Merkezi’nin altında 2 kat olarak inşa edilen 160 araçlık yeraltı otoparkını 2019'da hizmete açacak.

Karabağlar’a bir yeraltı, bir de katlı otopark


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar bölgesinin otopark sorununu çözmek için 2 adet otopark yatırımı planladı. Karabağlar Selvili mahallesinde yapılacak yeraltı otoparkı, iki kat ve 160 araç kapasitesine sahip olacak. Yeraltı otoparkı ile birlikte bu bölgeye bir de meydan kazandırılmış olacak.

Karabağlar’ın diğer otopark projesi de Gazeteci Hasan Tahsin Caddesi’nin paralelinde yer alacak. 2 bin 746 metrekarelik alanda yapılacak otopark projesi, 5 katlı 313 araç kapasiteli olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yatırım için proje ihalesine çıkacak.

Türkiye’nin en büyüğü olacak


Adalet Sarayı ve çevresinde yoğunlaşan otopark ihtiyacını gidermek için harekete geçen İzmir'in yerel yönetimi, kentteki ikinci tam otomatik otoparkı bu bölgede yapılacak.
Bayraklı Adliye Tam Otomatik Otoparkı, Salhane’de Bayraklı Adliyesi’nin olduğu bölgede hizmet verecek. 630 araç kapasiteli otopark, 18 kat olarak hayata geçirilecek.

Kemer, Bozyaka ve Yenişehir’e otopark


Kemer Katlı Otoparkı, Konak ilçesinin Kemer Mahallesi’nde 2 bin 870 metrekarelik alanda, 124 araç kapasitesi ile hizmete açılacak. Katlı otoparkın yanı sıra projede 8 peronluk aktarma merkezi ile Zabıta Dairesi Başkanlığı birimleri de bulunacak.

Karşıyaka’ya 2 otopark daha


Karşıyaka Şemikler bölgesinde 1645 metrekarelik alanda 5 katlı ve toplam 200 araç kapasiteli otopark yapılacak. Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, bölgenin otopark sorununa önemli bir çözüm getirecek bu yatırım için proje ihalesine çıkacak.
Karşıyaka Soğukkuyu Mahallesi’nde 2 bin 393 metrekarelik alanda 5 katlı, toplam 300 araçlık katlı otopark yapılacak.


Geri Dön