27 / 04 / 2024

İzmir'e ikinci Serbest Bölge müjdesi!

İzmir'e ikinci Serbest Bölge müjdesi!

Gaziemir'deki Ege Serbest Bölgesi'nin genişlemesiyle ilgili düzenlemenin sona erdiğini dile getiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "İkinci serbest bölgenin hayata geçmesiyle ilgili de güzel gelişmeler var" dedş




İkincisi düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası Anadolu Buluşmaları 2015, İzmir'de başladı. Yenilikçiliğin Türkiye çapına yayılması ve yüksek katma değerli üretimi teşvik etmek için düzenlenen etkinliğin açılışına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci,  İzmir  Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ile İzmir'deki borsa ve oda başkanları ile üniversitelerin yöneticileri katıldı.


Bir tek konu hedefi

Gaziemir'deki Ege Serbest Bölgesi'nin genişlemesiyle ilgili düzenlemenin sona erdiğini dile getiren Zeybekci, "İkinci serbest bölgenin hayata geçmesiyle ilgili de güzel gelişmeler var. İnşallah İzmir, Türkiye'nin en güçlü serbest bölgelerinin olduğu bir şehir olacak. Ama 'tematik' dediğimiz belli bir konu üzerine, tek bir konuda uzmanlaşan serbest bölgeler üzerine çalışıyoruz. Bunların da ilk başlangıçları İzmir'den çıkacak. İzmir'de başarılı serbest bölgeler örnekleri daha da artacak" diye konuştu.

İzmir'de bir EXPO düzenlemek istediklerini de sözlerine ekleyen Bakan Zeybekci, "Bu Ege EXPO'su olacak. Bildiğiniz gibi bugüne kadar EXPO'ya 2 kez talip olduk ama başarı sağlayamadık. Ege'nin muhteşem zenginliklerini, bölgeyi tek bir bütün olarak yani Pamukkale'si, Aydın'ı, Efes'i, Manisa'sı ve Menderes'i ile bu vadiyi tek bir şehir gibi görmek, ulaşımıyla, sağlığıyla, eğitimiyle tek bir kent gibi planlayarak EXPO'ya başvurmak istiyoruz. Bu sayede başarılı olabileceğimize inanıyoruz. Bakanlık olarak Ege EXPO isimli çalışmamızı başlattık. İnşallah bunu tüm Ege ile birlikte bir yol haritası ve projeyle yapacağız" dedi.


Denizli daha güzel

Denizli'de Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde birim müdürleriyle zaman zaman anlaşamadıklarını söyleyen Zeybekci, "Bu arkadaşlarıma 'sizi yurtdışına gezmeye gönderiyorum. Gidin ve alanınızla ilgili neler yapılmış bakın, inceleyin' dedim. Döndükten sonra fikirleri de değişti. Bugün İzmir'den bile daha güzel oldu" dedi. Zeybekci, kendisinin İzmir'den milletvekili adayı olup olmayacağıyla ilgili olarak da, " Denizli ile ayrı bir sevdamız ve aşkımız var. İzmir milletvekilliği gibi hayalim veya talebim yok" diye konuştu.


Ünlü işadamları panelde konuşacak

Bugün de sürecek etkinlik kapsamında "Markalarımız ve Markalaşma" konulu panelde Keskinoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Keskin Keskinoğlu yer alırken, "İş Dünyasına Yön Verenler" başlıklı oturumda ise İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Yaşar Holding Başkanı İdil Yiğitbaşı ve Zorlu Holding CEO'su Ömer Yüngül markalaşma süreçleri hakkında bilgiler verecek.


"Farklı bir başarı kazanacağız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir 2'nci bölgeden milletvekili adayı olmasını değerlendiren Bakan Zeybekci, "İsteyen herkes Türkiye'nin herhangi bir yerinden aday olma hakkına sahip. Ama genel başkanların sembolik anlamları da var. Demek ki aday olmakla ilgili böyle uygun görmüşler. Ama genel başkan olarak İstanbul veya Ankara'dan aday olsaydı normal karşılanabilirdi. İzmir'i seçmekle belki bir mesaj vermek istemiş olabilir. Hayırlı olsun diyorum. Bizim 2015 Haziran seçimleriyle ilgili olarak İzmir'de AK Parti olarak hizmetlerimizi, gelecekle ilgili politikalarımızı iyi anlatarak çok farklı bir başarı yakalayacağımıza inanıyorum" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön