23 / 04 / 2024

İzmir'e yapılacak yeni stat için salı günü toplanılacak!

 İzmir'e yapılacak yeni stat için salı günü toplanılacak!

İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi: ''İzmir'de birlikteliği sağlayabilecek teklifleri kulüp başkanlarına sunacağım''



İzmir Gücü Spor Vakfı (İZVAK) Başkanı Tuğrul Yemişçi, İzmir'de yapımı düşünülen statla ilgili olarak salı günü kulüp başkanlarıyla bir araya geleceğini, bu toplantıda birlikteliği sağlayabilecek teklifler sunacağını söyledi. 

     Yemişçi, İZVAK binasında düzenlediği basın toplantısında, görevde oldukları bir yıllık süreç içinde kulüplerin altyapılarına ve taraftara yönelik projelerin sürdürdüklerini, bu projeleri Spor Genel Müdürlüğü ile yürüteceklerini kaydetti. 

     İZVAK olarak kulüplerin reklam gelirlerinin artması için çalıştıklarını ifade eden Yemişçi, ''Bu vakfın gücünü kullanalım. Reklam gelirlerini tek havuzda toplayalım. İZVAK kar müessesi değil. Biz hazırız, onların bizimle birlikte hareket etmeleri gerekiyor'' dedi. 

     

     -Stat konusu- 

     

     İzmir'in en önemli sorununun stat eksikliği olduğunu, yapımı planlanan stat konusunda kulüplerin ''tek ses'' olduğunu göremediğini kaydeden Yemişçi, sözlerini şöyle sürdürdü: 

     ''Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'la yaptığım görüşmede İzmir'de kulüplerin birlikteliğinin sağlanması gerektiğini söyledi. Devlete bir adım attırdığımızda 2 destekleyen varsa 5 kişi köstek oluyor. Böyle olmaz. Salı günü saat 10.30'da bütün kulüp başkanları ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan ile stat için bir araya geleceğiz. Bu toplantıdan ortak bir karar çıkarabilirsek kulüp başkanlarıyla birlikte bakanımızı ziyaret edeceğiz ve stat inşaatının başlaması için istekte bulunacağız. İzmir'de birlikteliği sağlayabilecek teklifleri başkanlara açıklayacağım. Bunları sayın Kılıç'la paylaştım. İzmir'de şapkadan tavşan çıkaracak değiliz. Mevcut tesisler üzerinde çeşitli operasyonlar yapılabilir. Konuşulacak 3-4 şık var.'' 

     Yemişçi, kulüplerin birlik sağlaması halinde  İzmir  Valisi Cahit Kıraç ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile de görüşerek destek isteyeceklerini açıkladı. 

     İzmir futbolunun kurtuluşunun taraftarlarda olduğunu kaydeden Yemişçi, ''Taraftarlardaki ateş, heyecan yönetimlerde yok. Yönetimleri onlar hareketlendirecek'' dedi. 

AA


Geri Dön