19 / 04 / 2024

İzmir’in en uzun tüneli için yeni ihale!

İzmir’in en uzun tüneli için yeni ihale!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'in en uzun tünelini tamamlamak için harekete geçti.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, Buca ile Bornova arasında kesintisiz ulaşım sağlayacak projenin önemli ayakları arasında yer alan “Buca Tüneli”ni sonlandırmak için start verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, ilgili firmanın işten çekilmesi sebebiyle yarım kalan tünel inşaatının ivedilikle bitirilmesi amacıyla yeniden ihaleye çıkılıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından dün bizzat denetlenen tünel projesi, viyadükle beraber Konak'tan şehirlerarası otobüs terminaline ulaşımı da kolaylaştıracak. Kent içi trafiği de rahatlatacak projenin toplam uzunluğu 7,1 kilometreye ulaşacak. Tünel ise tamamlandığında da İzmir’in en uzun karayolu tüneli olacak.
 
İzmir'in en uzun tüneli “Buca-Onat Caddesi ile Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Çevre Yolu Arası Bağlantı Yolu Projesi”nin ikinci etabı kapsamında hayata geçirilecek. İki şeritli tünelin uzunluğu 2,5 kilometre. Tünelin yüksekliği 7,5 metre, genişliği ise 10,6 metre olarak açıklandı.

İnşaat bu bahar yeniden başlıyor


İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca Ufuk Mahallesi ile Bornova Çamkule’yi birbirine bağlayacak derin ve çift tüplü tünel inşaatı, ihale ve proje çalışmalarının tamamlanmasından sonra 2020'nin bahar aylarında yeniden başlayacak. İnşaat esnasında yol güzergâhında kalan 250 ağaca dokunulmayacak ve herhangi bir kamulaştırma yapılmayacak.   

Ne olmuştu?


Tünel ihalesini 109 milyon 900 bin 827 liralık teklif sunan HGG İnşaat Anonim Şirketi kazandı fakat yüklenici firmanın 4735 Sayılı Kanun'un “Sözleşmelerin Tasfiyesi ve Devri” başlıklı geçici dördüncü maddesine dayanarak işin tasfiyesi için başvuru yapması üzerine yaklaşık 250 metresi tamamlanan tünelde geçen yaz başında inşaat durdu.

Nerelerden geçecek?


Gidiş-geliş toplam dört şeritli olacak olan yeni tünel ile Çamlık, Mehtap, İsmetpaşa, Ufuk Ferahlı, Ulubatlı, Mehmet Akif, Saygı, Atamer, Çınartepe, Merkez, Zafer, Birlik, Koşukavak, Çamkule, Meriç, Yeşilova ve Karacaoğlan mahalleleri aşılarak Bornova Kemalpaşa Caddesi’nden otogara bağlanılacak.
 


Geri Dön