29 / 03 / 2024

İzmirliler yakında İstanbulluların kiracısı olacak!

İzmirliler yakında İstanbulluların kiracısı olacak!

İzmir'de öne çıkan 50 dev konut projesinde yaklaşık 12 bin konut inşaatı sürerken sektör temsilcileri, İstanbul Otoyolu ve Ankara Hızlı Treni projelerinin İzmir'in cazibesini artırdığını söyledi.



İzmir'de öne çıkan 50 dev konut projesinde yaklaşık 12 bin konut inşaatı sürerken sektör temsilcileri, İstanbul Otoyolu ve  Ankara  Hızlı Treni projelerinin İzmir'in cazibesini artırdığını söyledi. İzmir'de inşaat sektörünün önümüzdeki yıllarda daha da büyüyeceği beklentisinde olduklarını belirten sektör temsilcileri, İzmirlilere gayrimenkule yatırım çağrısı yaptı. 


İzmirliler yakında İstanbulluların kiracısı olacak!


En dikkat çekici yorumlardan biri ise, Gözde Grubu Başkanı Op. Dr .Kenan Kalı'dan geldi. Kalı, İzmirlilerin konut alma konusunda ellerini çabuk tutmaması halinde önümüzdeki süreçte İstanbulluların kiracısı olacağını dile getirdi.


İzmirliler yakında İstanbulluların kiracısı olacak!


"GAYRİMENKULE TALEP ARTIYOR... PROJELER İZMİR'İ UÇURACAK..."


Folkart Yapı Başkanı Mesut Sancak: "İzmir'in çok parlak bir geleceği var. İzmir, her geçen gün daha da büyüyen kentlerin başında geliyor. O nedenle yapılan yeni konutlar çok kısa sürede dolacaktır. İstanbul, Ankara ve Antalya'nın  İzmir  ile ulaşım ağları ile adeta birleşecek olması İzmir'e yönelik algıyı da farklılaştırdı. Şehrin 5-6 yıl sonra çok daha ileri bir noktada olma potansiyelini gören yatırımcılar ve inşaat firmaları da rotalarını İzmir'e çevirdi. Büyük projeler kenti uçuracak. Örnek vermek gerekirse, Çeşme önümüzdeki yıllarda sadece İstanbulluların değil, başka kentlerde yaşayanlar için de gözde bir yer haline gelecek."


İzmirliler yakında İstanbulluların kiracısı olacak!


Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker: "İzmir gayrimenkulde büyük ihtiyaçları olan bir şehir. Artan nüfusa ve ihtiyaca paralel olarak İzmir'deki gayrimenkul yatırımları da çoğalıyor. Ekonomideki istikrar, konut faizlerindeki düşüş, gayrimenkule olan talebi artırıyor. 2016 verilerine bakıldığında konut kredisi kullananların sayısının diğer kredileri kullananlara göre düzenli olarak arttığı gözleniyor. Biz Türkerler Holding olarak, Mahall Bomonti ile İzmir'de sadece bölgenin değil Türkiye'nin en güzel gayrimenkul projelerinden birini hayata geçiriyoruz."


İzmirliler yakında İstanbulluların kiracısı olacak!


Müteahhitler Federasyonu Genel Başkanı Necip Nasır: "İzmir dokusu, iklimsel özellikleri ve sakinliğiyle ilgi çeken bir kent. İzmir'in önündeki en önemli sorun planlama. Bu arada İstanbul'daki trafik yoğunluğunun neden olduğu yaşamsal zorluklar da insanları yeni kentler arama noktasına yönlendirdi. İstanbul ve İzmir arasında yaşayan insanlar da ulaşımın otoyolla 3.5 saate inmesiyle denize hasretlerini İzmir'de ev alarak giderecek. Önümüzdeki 10 yılda inşaat sektörünün en fazla ivme kazanacağı yer İzmir olacak."




Gözde Grubu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı: "Üretilen bi 15 bin konut İzmir'in sadece 6 aylık ihtiyacını karşılar. İzmir'in her yıl 50 bin civarında yeni konuta ihtiyacı var. Ama asıl sorun İzmir'de daha fazla arsa oluşturulamaması. Arsa olmayınca proje de üretilemiyor. İzmir'in önü açık. İnsanların yatırımları daha fazla değer kazanacak. Zira İstanbul-İzmir arası otoyolla 3-3.5 saate düşecek. İzmir ile İstanbul birleşmiş durumda. Hatta benim şöyle bir tespitim var: Yakında İzmirliler İzmir'de kiracı haline gelecek. Çünkü, İzmir'deki konut fiyatları İstanbullulara çok ucuz geliyor. Eğer, ellerini çabuk tutmazlarsa İzmirlilerin bu kentte ev sahibi olmaları gittikçe zor olacak."


İzmirliler yakında İstanbulluların kiracısı olacak!


Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer: "İzmir Anadolu'nun cazibe merkezi haline geldi. Bu bağlamda özellikle kentsel dönüşümde İzmir avantajlı durumda. Bu avantajını da iyi kullanırsa şu anda konut açığını önümüzdeki 5 yıl içinde rahatlıkla kapatırız. Ayrıca, İzmir kaliteli göç almaya başlayan bir kent. Vatandaşlarımıza konut anlamında kaliteli hizmet verilmesi gerekiyor."



Yeni Asır 




Geri Dön