26 / 04 / 2024

İzmit Cedit'te kentsel dönüşüm için imzalar atılıyor!

İzmit Cedit'te kentsel dönüşüm için imzalar atılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İzmit Cedit'te hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde ilk imzalar atılmaya başladı. Kentsel dönüşüm ile 1105 konut inşa edilecek.



Kocaeli İzmit Belediyesi tarafından yapılamayan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devredilen Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesinde sona gelindi. Özgürkocaeli'den Süriye Çatak Tek'in haberine göre; Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlarla yeniden görüşmeleri başlattığı projede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ise geçen hafta sonu ihale tarihini açıkladı. Bölgede yapılacak olan 1105 konut, 6 iş yeri, alt ve üst yapı çalışmalarının ihalesi 15 Haziran Salı günü saat 14.30’da TOKİ’de gerçekleştirilecek.

1105 KONUT YAPILACAK 

İzmit Belediyesinin başvurusu ile Bakanlar Kurulu tarafından 5 yıl önce riskli alan ilan edilen ve kentsel dönüşüm projesi başlatılan Cedit Mahallesinde yeniden görüşmelerin Büyükşehir tarafından başlatılması ile çalışmalar hızlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ihale tarihini açıklamasıyla birlikte artık bölgedeki vatandaşlar yıllardır bekledikleri projeye kavuşuyor. Cedit Mahallesi'nin kentsel dönüşüm yapılacak olan alanında bulunan 1193 konut, 21 dükkan ve 5 depo tamamen yıkılacak yerlerine 1105 konut 6 iş yeri yapılacak.

İzmit Cedit te kentsel dönüşüm için imzalar atılıyor!

İMZA TÖRENİ YARIN 

Bölgede bulunan 1479 hak sahibi ile 22 Mart’ta görüşmelere başlayan Büyükşehir ilk olarak daha önce İzmit Belediyesinin anlaştığı ancak paralarını ödeyemediği vatandaşlar davet edildi. Bu görüşmelerin önümüzdeki günlerde tamamlanarak ev karşılığı anlaşan vatandaşlar davet edilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı ’ın katılımı ile yarın(Pazartesi) saat 12.30’da Kadıköy Düğün salonunda yapılan anlaşmaların imza töreni yapılacak.

İzmit Cedit'te kentsel dönüşüm için uzlaşma başladı! 


Geri Dön