19 / 04 / 2024

İzmit-Kandıra arası duble yol oluyor!

İzmit-Kandıra arası duble yol oluyor!

İzmit-Kandıra yolunun 2 gidiş, 2 geliş şeklinde duble yola çevrilmesi için çalışma başlatılıyor. Bu kapsamda ihalenin 8 Ekim'de yapılması planlanırken, yol çalışmalarına bu yıl başlanacak.




İzmit-Kandıra yolunun 2 gidiş, 2 geliş şeklinde duble yola çevrilmesi için çalışma başlatılıyor. Bu kapsamda ihalenin 8 Ekim'de yapılması planlanırken, yol çalışmalarına bu yıl içinde başlanması bekleniyor. İzmit-Kandıra arasının 2 gidiş. 2 geliş duble yol olması için 8 Ekim'de ihale yapılacak. 


İzmit'in yanı sıra Yalova ve Bursa'nın Karadeniz'e açılan kapısı olan mesafe, artık yapılacak duble yolla daha rahat ve güvenle kat edilebilecek. Yaklaşık 2 milyonluk Kocaeli nüfusu ile Yalova ve Bursa başta olmak üzere çevre kentlerin Karadeniz'e ulaşması daha kolaylaşacak. 


Özellikle hafta sonlarında Kandıra sahillerine yoğun talep nedeniyle yaşanan aşırı araç trafiği rahatlayacak. İller arasındaki hem ticareti hem de turizmi canlandıracak projenin en geç iki yıl içerisinde bitirilmesi hedefleniyor. 


Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) yetkilileri, İzmitKandıra duble yoluyla ulaşımın rahatlayacağını, ticaret ve turizmin canlanmasına katkı sağlayacağını söyledi. İnşaat çalışmalarının bu yıl başlayacağı duble yol, Kefken'e kadar da uzatılacak. Karasu, Kaynarca, Kandıra, Ağva yolu ise önümüzdeki sene başlatılacak.



Dünya


Geri Dön